Άσχημα νέα για lockdown και Πάσχα – «Μέσα» όλο τον Απρίλιο;

Για την ύφεση των κρουσμάτων και το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μίλησαν στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νικόλαος Θωμαΐδης και ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Αθανάσιος Σκουτέλης.

Ο κ. Θωμαΐδης ανέφερε πως «τα αποτελέσματα της προηγούμενης εβδομάδας έδειξαν μια μείωση 27%, η οποία όμως θα πρέπει να συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα». Ωστόσο, είναι ακόμα πρόωρο να συζητάμε για το Πάσχα.

Ο καθηγητής εξήγησε πως χρειάζεται να αναλυθούν τα δείγματα και την ερχόμενη Δευτέρα για να παρατηρηθεί αν αυτή η μείωση θα είναι επιτέλους τάση. «Πρέπει να δούμε μια τάση ύφεσης για να μπορέσουμε να αισιοδοξούμε.»

Τόνισε, δε, πως στο τέλος αυτή της εβδομάδας θα γνωρίζουμε πώς πήγε η εβδομάδα και αν υπάρχει τάση μείωσης. Παραμένει, παρόλα αυτά, υψηλό το φορτίο στην Αττική.

Ο καθηγητής υποστήριξες πως θα χρειαστούμε όλο τον Απρίλιο για να «κατέβει» το κύμα.

Μέχρι τέλος του μηνός, όμως, η εικόνα θα έχει ξεκαθαρίσει αρκετά, προσέθεσε ο κ. Σκουτέλης.

Τα νοσοκομεία είναι στο «κόκκινο», όμως θα αντέξουν, εκτίμησε ο γιατρός. «Το ΕΣΥ είναι σκληροτράχηλο και θα αντέξει. Αντέχει χάρη στην προσπάθεια των υπηρετούντων.»

Επεσήμανε, όμως, ότι οι διασωληνωμένοι δεν θα πέσουν κάτω από τους 600 εύκολα.

Τις επόμενες μέρες πιθανότατα θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων και εισαγωγών άρα και αύξηση ασθενών στις ΜΕΘ, διευκρίνισε ο κ. Σκουτέλης.

Δύσκολα να «φύγουμε» το Πάσχα – Απρίλιος «μέσα»

Για το Πάσχα, συμφώνησαν και οι δύο πως είναι νωρίς για αποφάσεις χαλάρωσης και σίγουρα θα χρειαστεί και ο Απρίλιος για να δούμε ύφεση. Ενδέχεται να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις τα Πάσχα, είπε ο κ. Θωμαΐδης.

Μέχρι το Πάσχα μπορεί να γίνουν πράγματα που θα οδηγήσουν σε μια ανακούφιση, ανέφερε ο κ. Σκουτέλης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κέρκυρα: Νεκρός 85χρονος – Τον παρέσυρε αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης
15 Μαρτίου, 2025
Πέθανε η ηθοποιός Φούλμαν Μουντάνου
15 Μαρτίου, 2025
Βόλος: Καταδικάστηκε 41χρονος που απείλησε να κάψει την μητέρα του
15 Μαρτίου, 2025
Κρήτη: Συνελήφθη ζευγάρι που τσακωνόταν σε live μετάδοση στο TikTok
15 Μαρτίου, 2025
Αλλαγή ώρας 2025: Πότε θα μετακινήσουμε τους δείκτες του ρολογιού μια ώρα μπροστά
15 Μαρτίου, 2025
Κ. Μητσοτάκης: Διπλό το μήνυμα του ανασχηματισμού – Ανανέωση και δράση για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή του πολίτη
15 Μαρτίου, 2025
Βόλος: 47χρονος εισέβαλε σε σπίτι και απείλησε ηλικιωμένο ζευγάρι με μαχαίρι για ένα… κινητό τηλέφωνο
15 Μαρτίου, 2025
Θρήνος για τον 21χρονο Γιόχαν που βρέθηκε νεκρός στο φαράγγι της Σαμαριάς – Το συγκλονιτικό μήνυμα της οικογένειάς του
15 Μαρτίου, 2025
Αμαλιάδα: Η ιατροδικαστική έκθεση-φωτιά για τον θάνατο του Παναγιωτάκη – Τα σχόλια του διάσημου Γερμανού ιατροδικαστή
15 Μαρτίου, 2025
Ν. Ανδρουλάκης: Έχει έρθει η ώρα της πολιτικής αλλαγής – Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ
15 Μαρτίου, 2025