Ασφαλιστικές εισφορές: Αυτά είναι τα τελικά ποσά (πίνακες)

Ασφαλιστικές : Εισφορές επτά επιπέδων που ξεκινούν από τα 130 ευρώ τον μήνα για την πρώτη πενταετία των ασφαλισμένων και κλιμακώνονται ως τα 522 ευρώ τον μήνα, περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο για 1.440.000 ελεύθερους επαγγελματίες.

Ασφαλιστικές εισφορές: Τα τελικά ποσά που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση μετά από πρόταση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα ” Ελεύθερος Τύπος” και είναι τα εξής:

1. Εισφορά 130 ευρώ τον μήνα για την πρώτη 5ετία των νέων ασφαλισμένων, που επιμερίζεται σε 96 ευρώ για σύνταξη και 34 ευρώ για υγειονομική περίθαλψη.

2. Εισφορά 1ου επιπέδου 220 ευρώ τον μήνα (κατώτατο ποσό μετά την 5ετία) που επιμερίζεται σε 163 ευρώ για τον κλάδο σύνταξης και 57 ευρώ για υγειονομική περίθαλψη.

3. Εισφορά 2ου επιπέδου στα 252 ευρώ τον μήνα που επιμερίζεται σε 186 ευρώ για τον κλάδο σύνταξης και 66 ευρώ για υγειονομική περίθαλψη.

4. Εισφορά 3ου επιπέδου στα 302 ευρώ τον μήνα,που επιμερίζεται σε 223 ευρώ για τον κλάδο σύνταξης και 79 ευρώ για υγειονομική περίθαλψη.

5. Εισφορά 4ου επιπέδου στα 362 ευρώ τον μήνα, που επιμερίζεται σε 268 ευρώ για τον κλάδο σύνταξης και 94 ευρώ για υγειονομική περίθαλψη.

6. Εισφορά 5ου επιπέδου στα 435 ευρώ τον μήνα που επιμερίζεται σε 321 ευρώ για τον κλάδο σύνταξης και 114 ευρώ για υγειονομική περίθαλψη.

7. Εισφορά 6ου επιπέδου στα 522 ευρώ τον μήνα που επιμερίζεται σε 386 ευρώ για τον κλάδο σύνταξης και 136 ευρώ για υγειονομική περίθαλψη.

Οι ασφαλισμένοι τον Δεκέμβριο κάθε έτους, θα μπορούν να επιλέγουν όποια εισφορά επιθυμούν να πληρώνουν, για τον επόμενο χρόνο.

Οι εισφορές δεν συνδέονται με το ύψος του εισοδήματος που δηλώνεται στην εφορία ενώ η επιλογή τους θα είναι και ανεξάρτητη από τα έτη ασφάλισης που έχουν ήδη οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Εξαιρείται η εισφορά των 130 ευρώ που θα επιλέγεται μόνον από νέους ασφαλισμένους και θα μπορούν να μείνουν σε αυτήν για την πρώτη τους 5ετία.

Για παράδειγμα ένας ασφαλισμένος που ήδη έχει περάσει την πρώτη 5ετία, μπορεί σήμερα να επιλέξει για το 2020 την κατώτατη εισφορά με τα 220 ευρώ, ή το 6ο επίπεδο με τα 522 ευρώ. Στο τέλος του 2020 αντίστοιχα μπορεί να πάει στην εισφορά των 302 ευρώ, ή να παραμείνει στα 220 ευρώ.

Οι νέες εισφορές βγάζουν συντάξεις από 615 ως 1.400 ευρώ με 30 ως 42 έτη ασφάλισης.

Δείτε παρακάτω τους σχετικούς πίνακες

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Διπλωματικές πηγές: Στις 17 και 18 Μαρτίου η Πενταμερής για το Κυπριακό
11 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός: Άστατος στα δυτικά, επιστρέφει ο χειμώνας το Σαββατοκύριακο
11 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στη Σαντορίνη: Κλειστά τα σχολεία μέχρι την Παρασκευή, η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στα ίδια επίπεδα – Τι συνιστούν οι ειδικοί
11 Φεβρουαρίου, 2025
Νεκρός εντοπίστηκε 90χρονος μετά από φωτιά στο σπίτι του στο Αγρίνιο
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθησαν 2 νεαροί για κλοπή δικύκλου και διακίνηση ναρκωτικών στο Νέο Ψυχικό
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συναγερμός για την εξαφάνιση 78χρονης στα Δολιανά Πωγωνίου – Silver Alert σε ισχύ
11 Φεβρουαρίου, 2025
Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού η παλιά δόξα του Ολυμπιακού Σάββας Παπάζογλου
11 Φεβρουαρίου, 2025
Κερατσίνι: Έληξε το θρίλερ με τον άνδρα που είχε «ταμπουρωθεί» στο σπίτι του – Είχε δραπετεύσει από ψυχιατρικό ίδρυμα
11 Φεβρουαρίου, 2025
Κερατσίνι: Άντρας βρίσκεται «ταμπουρωμένος» σε σπίτι – Δεν αφήνει τη μητέρα και την αδελφή του να φύγουν
11 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο Θεόδωρος Χαριτόπουλος, «δεξί χέρι» του Κωνσταντίνου Καραμανλή
11 Φεβρουαρίου, 2025