Ασφαλιστικό: Έρχεται οικονομική ενίσχυση για τους συνταξιούχους (video)

Το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, φέρνει οικονομική ενίσχυση για τους συνταξιούχους.

Δύο σημαντικές διατάξεις παρουσίασε κατά αποκλειστικότητα στο δελτίο ειδήσεων του Open TV ο δημοσιογράφος Θόδωρος Βγενής. Οι συγκεκριμένες διατάξεις θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

Η πρώτη διάταξη είναι το άρθρο 47 και το οποίο αφορά την οικονομική ενίσχυση των συνταξιούχων. Συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θέλει κάθε χρόνο να δίνεται μία μόνιμη παροχή σε χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι ουσιαστικά θα παίρνουν εφάπαξ ένα ποσό.

Οι δικαιούχοι θα είναι όσοι λαμβάνουν συντάξεις γήρατος, αναπηρίας, χηρείας, προσωρινή σύνταξη, εξωιδρυματικό επίδομα, επίδομα συμπαράστασης. Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι κάθε χρόνο θα λαμβάνουν 971 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό θα καταβάλλεται τον Δεκέμβριο, θα είναι ακατάσχετο και δεν θα συμψηφίζεται με χρέη.

Από την άλλη πλευρά το άρθρο 28 του νομοσχεδίου αναφέρει ότι οι ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα αποφασίσουν να εργαστούν και παράλληλα να παίρνουν τη σύνταξή τους, θα έχουν παρακράτηση 30% και όχι 60% που ίσχυε με τον νόμο Κατρούγκαλου. Οι πιο τυχεροί θα είναι οι αγρότες οι οποίοι θα έχουν πλήρη απαλλαγή.

-Ad-