ΑΣΟΕΕ: Αυτός είναι ο καθηγητής που ξυλοκόπησαν – «Τον έπιασε καβάλα με ανήλικο…» (vid)

Νέα τροπή αποκτά η υπόθεση του ξυλοδαρμού του αναπληρωτή καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που συνέβη χθες, όταν δέκα περίπου άτομα εισέβαλαν και τον κτύπησαν την ώρα του μαθήματος σε αμφιθέατρο της σχολής.

Μάλιστα κάποιοι φοιτητές προσπάθησαν να τον προστατεύσουν με αποτέλεσμα να δεχθούν επίθεση και αυτοί.

Η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» με δύο δημοσιεύματα της είχε αναφερθεί στις εκκρεμείς υποθέσεις που έχει με την δικαιοσύνη ο εν λόγω καθηγήτης. Συγκεκριμένα στο ένα με τίτλο “Ο καθηγητής Πανεπιστημίου με κρατικές θέσεις, η τοκογλυφία και τα ανήλικα αγόρια” αναφέρει ότι:

«Σε υπόθεση ακόμη χειρότερη και από εκείνη του Δημήτρη Λιγνάδη τείνει να εξελιχθεί ένα οικονομικό-σεξουαλικό θρίλερ το οποίο εκτυλίσσεται στην ΑΣΟΕΕ. Πρωταγωνιστής είναι γνωστός καθηγητής, ο οποίος, κατά δήλωσή του, απολαμβάνει την κυβερνητική ασυλία και στο πρόσφατο παρελθόν κατείχε δύο κομβικές κρατικές θέσεις.

Το πλέον δυσώδες και αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι η ασυλία την οποία εξακολουθεί και απολαμβάνει από τις πρυτανικές Αρχές, παρά το γεγονός ότι σε λίγους μήνες αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το αδίκημα της τοκογλυφίας, ενώ η Εισαγγελία τον ερευνά για αδικήματα που αφορούν γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, κακουργηματική απιστία και πολλά ακόμη».

«Τον έπιασε καβάλα με ανήλικο…»

Ο Πέτρος Κουσουλός, εκδότης της εφημερίδας, κατά τη σημερινή του παρέμβαση στην εκπομπή «Αλήθειες με Ζήνα», παρουσίασε ξανά τα γεγονότα, όπως είχαν δημοσιευθεί στην εφημερίδα. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος αναρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν μπορούν να πουν στον τηλεοπτικό αέρα το όνομα του καθηγητή, καθώς «πρόκειται για άνθρωπο που έχει δημόσια θέση, ο οποίος μέχρι και χθες ήταν στο αμφιθέατρο της αίθουσας. Υπάρχουν τρεις καταθέσεις από συναδέλφους του… Μάλιστα, σε μία κατάθεση αυτόπτης μάρτυρας λέει ότι τον  έπιασε καβάλα με ανήλικο…».

Δείτε όσα υποστήριξε:

Καταθέσεις

Η υπόθεση του κ. καθηγητή εκκινεί από το 2018 όταν μηνύθηκε μαζί με άλλους από συνάδελφό του και πρώην συνεταίρο του σε εταιρεία για το αδίκημα της τοκογλυφίας, της εκβίασης κ.ά. Το 2019 ασκήθηκαν διώξεις, ενώ η υπόθεση για την τοκογλυφία (η οποία μετατράπηκε σε πλημμέλημα) αναμένεται να εκδικαστεί τους πρώτους μήνες του 2022.

Στο πλαίσιο, όμως, αυτής της υπόθεσης αναδείχθηκαν και άλλες πτυχές του χαρακτήρα του συγκεκριμένου καθηγητή, καθώς με υπόμνημα (στις 18.12.2020) προς τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου δήλωσε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε σεξουαλική επαφή του εν λόγω πανεπιστημιακού με ανήλικο αγόρι στη Ρουμανία.

Παράλληλα υπήρξαν και ακόμη δύο καταγγελίες γνωστών καθηγητών της ΑΣΟΕΕ, άσχετων με τον πρώτο καταγγέλλοντα, οι οποίοι επεσήμαναν ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πανεπιστημιακό μέσα στη Σχολή, εκείνος ανερυθρίαστα τους δήλωσε ότι του αρέσει να συνευρίσκεται ερωτικά με άντρες και κυρίως με ανήλικα αγοράκια! Έτσι λοιπόν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχημάτισε δικογραφία η οποία διερευνά κατά πόσον ο εν λόγω εκπαιδευτικός, με τις κρατικές θέσεις, εμπλέκεται σε κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων. Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου ο φάκελος της δικογραφίας βρισκόταν στα χέρια του τέταρτου πταισματοδίκη Αθηνών, ο οποίος συνέλεξε μαρτυρίες, οι οποίες, στην πραγματικότητα, κόβουν την ανάσα!

Καταθέτοντας ο πρώην συνεργάτης του καθηγητή και συνάδελφός του αναφέρθηκε στο τι ακριβώς αντίκρισε τον Φεβρουάριο του 2016 όταν απρογραμμάτιστα επισκέφθηκε το γραφείο του Ομίλου τους στο Βουκουρέστι. «Ανοίγοντας την πόρτα στην αίθουσα πελατών αιφνιδιάστηκα βλέποντάς τον γυμνό, σκυμμένο προς τα εμπρός, φορώντας μαύρο γυναικείο καλσόν, το οποίο ήταν τελείως κατεβασμένο. Πίσω του βρισκόταν νεαρός αλλοδαπός τελείως γυμνός, ο οποίος συνουσιαζόταν μαζί του. Ο καθηγητής ήταν σκυμμένος στο τραπέζι συνεδριάσεων, όπου ήταν ξαπλωμένο ένα νεαρό στην ηλικία αγόρι περίπου 14 ετών και εκείνος εκτελούσε πεολειχία σε αυτόν ενώ τον διακόρευε με τα δάχτυλά του…».

Ο μάρτυρας αναφέρει ότι έπαθε σοκ, έβαλε τις φωνές και ρώτησε τον ανήλικο πόσων χρόνων είναι, με αποτέλεσμα εκείνος να ξεσπάσει σε κλάματα. Παράλληλα αναφέρει ότι ο καθηγητής και οι αλλοδαποί εραστές του κατάφεραν να ξεφύγουν όταν εμφανίστηκε ένας «μπράβος», ο οποίος προφανώς συνόδευε τα ανήλικα αγόρια. «Το άλλο μεσημέρι εμφανίστηκε ο θηριώδης τύπος στην εταιρεία, εισέβαλε στο γραφείο μου και μου είπε πως λέγεται ‘‘Μπέμπε’’ και μου έδειξε το κινητό του. Είχε φωτογραφία του πολύ μικρού από το συμβάν σε ερωτικές συνευρέσεις σε εμφανείς χώρους της εταιρείας… Μου είπε ότι στην εταιρεία σου πηδάνε ανηλίκους, δείχνοντάς μου την ταυτότητα του νεαρού που ήταν γεννηθείς Νοέμβριο του 2002, δηλαδή δεν είχε κλείσει τα 14…». Μάλιστα ο εν λόγω μάρτυρας αναφέρει ότι όταν κατήγγειλε τον πρώην συνεργάτη και συνάδελφό του στη Δικαιοσύνη, πραγματοποιήθηκε απόπειρα δολοφονίας έξω από το γραφείο του στο Κολωνάκι!

Αγοράκια

Στις 18 Οκτωβρίου 2021 ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών κατέθεσε άλλος καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, με πολυετή θητεία στις πανεπιστημιακές αίθουσες, ο οποίος μάλιστα μόνον ως αντικυβερνητικός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Όπως περιέγραψε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Πανεπιστήμιο συγκρούστηκε με την «ηγετική ομάδα» της Σχολής και συναδέλφους του οι οποίοι εμπλέκονται σε ποινικής και ηθικής απαξίας πράξεις, όπως λογοκλοπή, υπεξαίρεση, απάτη κ.τ.λ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν όσα είπε για τον συγκεκριμένο καθηγητή, τον οποίον συνάντησε μαζί με ακόμη έναν συνάδελφό του στις 12 Ιουλίου 2017 προκειμένου να του προτείνουν να αναλάβει πρόεδρος του Τμήματος. «… Στην πορεία της συζήτησης μας είπε ότι έχει γερές πλάτες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και η θέση του προέδρου θα εκπλήρωνε τις φιλοδοξίες του. Μας ανέφερε ότι έχει σχέσεις με ανώτερο στέλεχος του Μαξίμου, αλλά και πολύ στενούς δεσμούς με τον Νίκο Γεωργιάδη, σημαντικό στέλεχος της ΝΔ. Όταν ανέφερε το ονοματεπώνυμό του σχολιάσαμε το γεγονός της επικαιρότητας, ότι ο κύριος Γεωργιάδης είχε εμπλακεί σε δικαστική υπόθεση παιδεραστίας… Μείναμε άφωνοι όταν μας είπε ότι και στον ίδιο αρέσει να συνευρίσκεται με άντρες και ιδίως με ανήλικα αγοράκια. Αξιομνημόνευτη ήταν και η επισήμανσή του ότι στη Ρουμανία συνουσιάζεται με άντρες και ανήλικα αγόρια που βρίσκει εύκολα και κατά πολύ φθηνότερα συγκριτικά με την Ελλάδα, όπου το κόστος είναι πολύ υψηλότερο…».

Πηγές: STAR TV, ereportaz.gr