ΑΣΟΕΕ – Γεροβασίλη: «Αστείες κατηγορίες από τη ΝΔ»

ΑΣΟΕΕ – : «Αστείες» χαρακτήρισε η Όλγα Γεροβασίλη τις κατηγορίες της ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με παραβατικές συμπεριφορές.

ΑΣΟΕΕ – Γεροβασίλη: Παράλληλα, η πρώην υπουργός τόνισε πως «η αστυνομία πρέπει να δρα με στοχευμένες συλλήψεις και όχι με γενικευμένη τρομοκράτηση», σχολιάζοντας τα προχθεσινά γεγονότα στην .

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, η βουλευτής του σημείωσε ότι «η δύσκολη άσκηση διασφάλισης των δικαιώματων των πολιτών και της ασφάλειας των πολιτών είναι σύνθετο ζήτημα για να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο. Όποιος παρεμβαίνει υπέρ του αυταρχισμού για να επανέλθει η κοινωνική ειρήνη δεν γίνεται».

«Η χρήση βίας από την αστυνομία που είναι κατασταλτικός μηχανισμός πρέπει να γίνεται για να εξυπηρετηθεί ο επιδιωκόμενος σκοπός, που είναι αυτή η δύσκολη άσκηση ισορροπίας. Η αστυνομία πρέπει να δρα με στοχευμένες συλλήψεις και όχι με γενικευμένη τρομοκράτηση. Αυτή την άσκηση ισορροπίας δεν μπορείς να την πετύχεις με εντολές για καταστολή μιας κινητοποίησης».

Σχετικά με την έφοδο της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΕ είπε πως «η αστυνομία μπήκε και βρήκε άδεια μπουκάλια, δεν βρήκαν τίποτα από παρεμπόριο» και πρόσθεσε:

«Η ΑΣΟΕΕ έκλεισε με απόφαση των πρυτανικών αρχών για μία εβδομάδα και 200 φοιτητές πήγαν να διεκδικήσουν το ανοιχτό πανεπιστήμιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έπρεπε να επέμβει η αστυνομία».

«Δεν γίνεται να λέμε συλλήβδην κέντρα ανομίας τα πανεπιστήμια και συλλήβδην μπαχαλάκηδες του φοιτητές», υπογράμμισε η κυρία Γεροβασίλη.