ΑΣΟΕΕ – Καταγγελία: Ο φοιτητής που συνελήφθη έφαγε ξύλο – Υπάρχει φωτογραφία

: Για τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ΑΣΟΕΕ και τις συλλήψεις φοιτητών σχολίασε η Σοφία Σακοράφα.

ΑΣΟΕΕ – Καταγγελία: Η βουλευτής του ΜέΡΑ25, που ήταν στο πανεπιστήμιο όταν 200 φοιτητές βρέθηκαν απέναντι από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, στο προαύλιο του ιδρύματος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κατήγγειλε ότι ο φοιτητής που συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα, έξω από το σπίτι του, «έφαγε ξύλο», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η ίδια τον έβγαλε φωτογραφία στη ΓΑΔΑ «και έχει σημάδι στην πλάτη του».

Αναφορικά με την παρουσία της στην ΑΣΟΕΕ χθες, είπε: «Ήταν υποχρέωσή μου να πάω στην ΑΣΟΕΕ. Είναι και μέσα στα καθήκοντά μου, ως πολίτης, μητέρα και ως πολιτικός. Είναι μία στάση που δεν την απέκτησα τώρα γιατί έγινα πολιτικός. Είναι κάτι που έκανα πριν και θα συνεχίσω να το κάνω.

Δεν ήμουν από την αρχή εκεί, να πάω δηλαδή να καπελώσω τη διαδικασία. Ήμουν στη Βουλή, είχα στείλει τους συνεργάτες μου, οι οποίοι και συνελήφθησαν, πήγαν στη ΓΑΔΑ αλλά αφέθηκαν αμέσως ελεύθεροι γιατί δεν υπήρχε καμία κατηγορία και με ενημέρωσαν ότι έχουν εγκλωβιστεί περίπου 200 παιδιά. Δυσκολεύτηκα να περάσω ως βουλευτής, γιατί δεν μου το επέτρεπαν οι ειδικές δυνάμεις.

Εάν δεν ερχόταν και αν δεν φώναζα με κάποιον τρόπο τον επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων να ειδοποιήσει τον διευθυντή, ο οποίος ήταν ένας νηφάλιος άνθρωπος και ήθελε να τελειώσει η ιστορία, δεν μου επέτρεπαν και μάλιστα με απώθησαν με τις ασπίδες και αυτό το θεωρώ απαράδεκτο σε έναν εκπρόσωπο του ελληνικού κοινοβουλίου».

Όπως πρόσθεσε σκοπός της παρουσίας της εκεί ήταν «να λήξει αυτή η ιστορία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα».

Μάλιστα, όπως είπε, «σωστά έκαναν τα παιδιά και έσπασαν την αλυσίδα», κάτι που υποστήριξε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Μάρκου. «Τα παιδιά που μπήκαν, με τον τρόπο που μπήκαν, που έσπασαν την αλυσίδα και σωστά έκαναν, ήθελαν να κάνουν συνέλευση μέσα στον χώρο τους.(…) Η Σύγκλητος γνώριζε από την προηγούμενη εβδομάδα ότι τα παιδιά έχουν δηλώσει ότι θέλουν να κάνουν συνέλευση», είπε η κ. Σακοράφα.

Διευκρίνισε ότι όλα τα παιδιά που βρίσκονταν εντός του πανεπιστημίου ήταν φοιτητές: «Αυτά τα παιδιά ήταν όλοι φοιτητές. Δεν έφεραν κουκούλες και κανένα αντικείμενο πάνω τους που να δημιουργούσε το οποιοδήποτε πρόβλημα. Μπήκαν ήρεμα μέσα στο χώρο, περικυκλώθηκαν από τα ΜΑΤ και εκεί άρχισε να δημιουργείται ένα θέμα. Με την έννοια, καταρχάς, του φόβου των παιδιών. Το μόνο που μου ζήτησαν τα παιδιά είναι να φύγουν από κει ήρεμα και να μην φάνε ξύλο από τα ΜΑΤ».

Μάλιστα, η κ. Σακοράφα προέβη και σε μια καταγγελία, αναφορικά με τον φοιτητή που συνελήφθη λίγο αργότερα έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι: «Φοιτητής ήταν. Τράβηξα και μια φωτογραφία όταν πήγα στη ΓΑΔΑ. Μπορώ να σας πω για το ξύλο που έφαγε και έχει σημάδι στην πλάτη του».

-Ad-