ΑΣΟΕΕ – Τάτσης: «Να αποπεμφθεί η κυρία Κεραμέως – Γνώριζε από τον Φεβρουάριο»

Σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα για την πρωτοφανή επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον καθηγητή σε κατάμεστο αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Το θύμα υπέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς τρεις συναδέλφους του με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη. Μήνυση κατά του καθηγητή θα υποβάλει σήμερα ο ένας εκ των τριών συναδέλφων του είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του, Άγης Τάτσης.

Ο εντολέας του, είπε ο κ.Τάτσης, είχε επαγγελματική συνεργασία με το θύμα του ξυλοδαρμού, που διακόπηκε όταν ο συνάδελφος του παρουσίασε προβλήματα ελέγχου από την Δικαιοσύνη για παράνομες αποκλίσεις. Από τότε επήλθε ρήξη και το «κύκλωμα» στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο καταγγέλλων καθηγητής εκβίασε τον συνάδελφό του για να σιωπήσει και πρόσθεσε ότι υπήρξε και απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά του πελάτη του.

«Ο κύριος πρωθυπουργός να αποπέμψει την κυρία Κεραμέως»

Ο δικηγόρος Άγης Τάτσης, μιλώντας λίγο αργότερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 τόνισε ότι το μείζον ερώτημα που πρέπει να μας απασχολήσει είναι πώς κάποιος δημόσιος λειτουργός συνεχίζει να είναι στη θέση του, ενώ διώκεται εκτός από την τοκογλυφία και για άλλα κακουργήματα. Ποιος δημόσιος υπάλληλος θα βρισκόταν στη θέση του…

Παράλληλα, τόνισε ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει και θέση αντιπροέδρου στο πράσινο Ταμείο και στο ΔΣ του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στη συνέχεια επιτέθηκε και κατά της Νίκης Κεραμέως αλλά και του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, υποστηρίζοντας ότι γνώριζαν τις σοβαρές δικαστικές εκκρεμότητες του καθηγητή και αδράνησαν. Μάλιστα, ζήτησε την αποπομπή της υπουργού Παιδείας. «Εγώ προσωπικά ενημέρωσα σε ασφαλή χρόνο την κυβέρνηση και αντ’ αυτού ανανέωσαν τη θητεία του σε κρατικούς φορείς. Οφείλει ο κύριος πρωθυπουργός να αποπέμψει την κυρία Κεραμέως, η οποία γνώριζε για αυτά από τον Φεβρουάριο, όχι από τον πελάτη μου, αλλά από άλλους δύο καθηγητές του Ιδρύματος», υποστήριξε.

Δείτε όσα υποστήριξε:

Να σημειωθεί ότι ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ που ξυλοκοπήθηκε από κουκουλοφόρους μέσα σε αίθουσα του Πανεπιστημίου έχει σοβαρές δικαστικές εκκρεμότητες μετά από μηνύσεις που κατέθεσαν συνάδελφοί του.

Το 2018, μηνύθηκε μαζί με άλλους από συνάδελφό του και πρώην συνέταιρό του σε εταιρεία, για τοκογλυφία από κοινού, εκβίαση από κοινού και το 2019 ασκήθηκαν διώξεις. Παράλληλα έχουν γίνει καταγγελίες για πολύ σοβαρά αδικήματα για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων. Ο καθηγητής έχει μηνύσει τους μηνυτές του, με αποτέλεσμα η υπόθεση να είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και δυσώδης.

Την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των κουκουλοφόρων που εισέβαλαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ξυλοκόπησαν τον καθηγητή ενώ προκαταρκτική έρευνα έχει διατάξει και η εισαγγελία.