Ασπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε…

Είμαστε 21 μέρες πριν από την Πρωτοχρονιά κι αντί να σκεφτόμαστε χαρούμενοι τα πολύχρωμα λαμπάκια που θα στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, κατακλυζόμαστε από ζοφερές σκέψεις για τους πολύχρωμους λογαριασμούς ρεύματος που θα μας στραγγαλίσουν μετά την 1η Ιανουαρίου. Πραγματικά ήθελα να ’ξερα ποιοι διεστραμμένοι εγκέφαλοι εμπνεύστηκαν το πολυδαίδαλο νέο σύστημα χρέωσης των νοικοκυριών μπροστά στο οποίο ωχριά η σύλληψη της «Κόλασης» του Δάντη…

Ο σκοπός είναι ξεκάθαρα ένας, για άλλη μια φορά: η κερδοσκοπία των εταιρειών παροχής ενέργειας και των συμπαρομαρτούντων. Είναι απολύτως βέβαιο, με μαθηματική ακρίβεια που δεν χρειάζεται καν πολυσύνθετους τύπους υπολογισμού χρεώσεων, ότι το νέο σύστημα θα οδηγήσει στην απελπισία και στον όλεθρο χιλιάδες καταναλωτές. Οικογένειες θα μείνουν πάλι χωρίς το βασικό αγαθό του ρεύματος, οι εισπρακτικές τρίβουν ήδη τα χέρια τους και όσα σπίτια (ή μαγαζιά) γλίτωσαν μέχρι τώρα από τη λαίλαπα των τραπεζών, θα χαθούν από την αδηφάγα απληστία των εμπνευστών του «χρηματιστηρίου ενέργειας». Η κυβέρνηση προεξάρχουσα στο πάρτι των κερδοσκόπων, με τον υπουργό Ενέργειας κ. Σκυλακάκη να σιγομουρμουρίζει «άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε…» και τον καταναλωτή απελπισμένο να συμπληρώνει «δεν με βλέπετε καλέ»!

Το σχέδιο είναι τόσο σύνθετο και τόσο καλά στημένο, που προς το παρόν ξεκάθαρες απαντήσεις δεν έχουν -αντιθέτως κι αυτές τις ψάχνουν- οι καταναλωτικές οργανώσεις αλλά και η ΡΑΕ! Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, λίγες μόλις μέρες πριν από την ισχύ των πολύχρωμων τιμολογίων που απειλούν να κάνουν μαύρες τις ζωές μας με τον ερχομό του 2024, δεν είναι σε θέση να ξεδιαλύνει το θέμα ακόμη!

Καλές γιορτές…

Το άρθρο του Νίκου Φωτόπουλου δημοσιεύθηκε στην ΕΦΣΥΝ