Άστεγος στη Σύρο: Άνθρωπος κοιμάται στην Απάνω Μεριά μέσα στο κρύο

Σοκ και ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι ένας συνάνθρωπός μας στη Σύρο αναγκάζεται να κοιμάται στην περιοχή Απάνω Μεριά, εκτεθειμένος στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα.

Όπως αναφέρει το cycladeslive.gr, ένας καινούργιος χρόνος ξεκίνησε, μα τα προβλήματα της κοινωνίας μας παραμένουν αμετακίνητα. Άνθρωποι χωρίς στέγη, χωρίς ελπίδα, χωρίς τα βασικά για την επιβίωση, ζουν ανάμεσά μας. Όχι σε μια απρόσωπη μεγαλούπολη, αλλά στις Κυκλάδες. Στη Σύρο του 2025. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις. Μακάρι όμως να ήταν η τελευταία.

Η ομάδα στο Facebook “Αρχόντισσα Σύρος” και η διαχειρίστριά της έφεραν στο φως μια ακόμη συγκλονιστική ιστορία: την πιθανή ύπαρξη ενός άστεγου ανθρώπου στο νησί, που ίσως χρειάζεται άμεσα βοήθεια. Σύμφωνα με τη καταγγελία, στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, στην Απάνω Μεριά, υπάρχει ένας αυτοσχέδιος χώρος διαμονής που μετά βίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κατάλυμα. Ένας υποτυπώδης χώρος με ένα πρόχειρο κρεβάτι, εικόνες καρφωμένες σε έναν ασταθή τοίχο, βρώμικα τάπερ, δύο παλιές βαλίτσες, και όλα αυτά βρεγμένα από τη βροχή των τελευταίων ημερών.

Χθες, μια κάτοικος της περιοχής που εντόπισε την κατάσταση, προσπάθησε να βρει τον άνθρωπο που ίσως ζει εκεί, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μένει κάποιος εκεί; Χρησιμοποιείται ο χώρος από κάποιον ή συμβαίνει κάτι άλλο; Το μόνο βέβαιο είναι πως, αν ισχύει η ύπαρξη ενός άστεγου ανθρώπου, πρέπει να δράσουμε άμεσα.

Ο χειμώνας είναι σκληρός για όλους μας, ακόμη κι όταν έχουμε την ασφάλεια των σπιτιών μας. Φανταστείτε τι σημαίνει να περνάς τις παγωμένες νύχτες κάτω από αυτές τις συνθήκες, εκτεθειμένος στον άνεμο και την υγρασία. Δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε. Αν όντως κάποιος κοιμάται σε αυτό το σημείο, η τοπική κοινωνία, οι αρχές και οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα για να προσφέρουν μια λύση.

Οπως τονίζει το cycladeslive.gr, από εδώ και πέρα, το ζήτημα βρίσκεται στα χέρια εκείνων που έχουν τη δυνατότητα και την ευθύνη να παρέμβουν.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι σε αγορά της Μυλούζης – Μακρόν: «Τρομοκρατική ενέργεια χωρίς αμφιβολία»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί: Σε ύφεση η ακολουθία – Κλειστά σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ανάφη και Ίο αποφάσισαν οι Επιτροπές
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22-9: «Βούλιαξε» τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό και χρίστηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών
22 Φεβρουαρίου, 2025
«Πρεμιέρα» για τη συγκοινωνιακή αστυνομία με περισσότερους από 150 ελέγχους και τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025