AstraZeneca: Προβληματική παρτίδα εμβολίων στην Ελλάδα; – Τι λέει ο Τζανάκης

Ως «δύσκολο» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να έχει πρόβλημα η παρτίδα των εμβολίων της AstraZeneca στην Κρήτη ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής μόνο ένα περιστατικό στο νησί συνδέεται με επιπλοκές του εμβολίου.

«Στον 35χρονο, το πρώτο περιστατικό, έγινε όλος ο διαγνωστικός έλεγχος. Γνωρίζουμε τι έγινε. Υποβλήθηκε ο φάκελος στον ΕΟΦ. Αναμένεται να ταξινομηθεί το περιστατικό σαν πιθανή επιπλοκή από το εμβόλιο. Η διάγνωση του νοσοκομείου είναι θρομβωτικό επεισόδιο, επεισόδιο που συνδέεται με το εμβόλιο. Τα άλλα δύο περιστατικά σε διαδικασία διαγνωστικού ελέγχου. Μοιάζουν πιο περιπλεγμένα» σημείωσε.

«Αν αποδειχθούν και τα άλλα δύο περιστατικά, στατιστικά θα είναι αδικαιολόγητο. Τα περιστατικά θρομβώσεων είναι ένα στις 600.000 και στην Κρήτη θα είναι 1 στις 50.000» πρόσθεσε.

Ο κ. Τζανάκης δήλωσε ότι είναι «υπόθεση εργασίας που μου φαίνεται πολύ απομακρυσμένη ή δύσκολη το να είχε πρόβλημα η παρτίδα των AstraZeneca που ήρθαν στην Κρήτη. Δεν ξέρω ποιος γέννησε αυτή την θεωρία ούτε ξέρω αν ερευνάται. Ούτε γνωρίζω στην βιβλιογραφία ότι υπάρχουν προβληματικές παρτίδες».

Όπως ανέφερε, στην Κρήτη, πέθαναν 168 άνθρωποι από κορωνοϊό. «Αυτοί θα ζούσαν αν είχαν εμβολιαστεί. Δεν εμβολιάστηκαν γιατί δεν υπήρχαν τότε τα εμβόλια. Τώρα συζητάμε για δύο πιθανά περιστατικά. Ο νεαρός πήρε χθες εξιτήριο. Και οι δύο γυναίκες πιθανόν θα γίνουν καλά».

Εμβολιασμός υγειονομικών
Ταυτόχρονα, ο γιατρός τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών. «Ο εμβολιασμένος υγειονομικός που θα έρθει σε επαφή με κρούσμα δεν τίθεται σε παύση εργασίας. Αντίθετα συνεχίζει να εργάζεται υπό οδηγίες. Ο ανεμβολίαστος θα κάτσει σπίτι του 14 ημέρες και τις βάρδιές του θα τις κάνουν οι υπόλοιποι. Κανείς δεν είναι άτρωτος. Είτε το περάσει βαριά είτε ελαφριά. Οπότε τρέχτε να εμβολιαστούμε».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, όσοι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο που εργάζεται το τελευταίο δίμηνο, είτε στις ΜΕΘ είτε στις απλές κλίνες Covid ήταν ανεμβολίαστοι.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης είναι βαθιά ανησυχητική
19 Μαρτίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
19 Μαρτίου, 2025
Δούκας: Οι προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και οι ενέργειες του Δήμου Αθηναίων
19 Μαρτίου, 2025
Η Γαλλία δίνει οδηγίες σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου
19 Μαρτίου, 2025
Συνάντηση Βασίλη Κικίλια με Απόστολο Τζιτζικώστα
19 Μαρτίου, 2025
Πούτιν σε Τραμπ: «Αναγνωρίστε τα κατεχόμενα εδάφη και δεν θα διεκδικήσω την Οδησσό»
19 Μαρτίου, 2025
100.000 φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής
19 Μαρτίου, 2025
Καρέ-καρέ η αιματηρή ενέδρα έξω από μπαρ στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης
19 Μαρτίου, 2025
Ισόβια στον 19χρονο που σκότωσε όλη την οικογένειά του και ετοίμαζε μακελειό σε σχολείο
19 Μαρτίου, 2025
Πρόστιμα 155.400 σε οδικές μεταφορές επέβαλλε η Επιθεώρηση Εργασίας
19 Μαρτίου, 2025