Αστυνομία: Επιασαν κύκλωμα-μαμούθ κι, αντί για μπράβο, τους έβγαλαν στο δρόμο να κάνουν Covid test!

Τη μία μέρα συνέλαβαν το μεγαλύτερο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών και την επομένη η ηγεσία, προφανώς για να τους τιμήσει, τους έβαλε να κάνουν ελέγχους Covid!

Ο λόγος για τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που τίμησαν όσο λίγοι συνάδελφοι τους την στολή και τον όρκο τους και πέτυχαν μία πρωτοφανή για την περιοχή επιτυχία!
Σε συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών και τα Τμήματα Άμεσης Επέμβασης και Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κατάσχεσαν μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης που έχουν εντοπιστεί ποτέ στη Θεσσαλονίκη: περισσότερα από 320 κιλά καθαρής κοκαΐνης, ενώ συνέλαβαν και τρία ηγετικά στελέχη πολύ καλά οργανωμένου διεθνούς δικτύου εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών. Το κέρδος τους θα έφτανε μέχρι και τα 100 εκατ. ευρώ!

Και εκεί που θα περίμενε κανείς να τιμηθούν οι αστυνομικοί αυτοί, η ηγεσία τους έβγαλε στο πεζοδρόμιο!
Αυτό που ακολούθησε σήμερα προκαλεί αγανάκτηση αλλά και προβληματισμό για την ικανότητα της Διοίκησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης να ηγείται: έστειλε τους ίδιους αστυνομικούς να κάνουν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων αποφυγής της διασποράς του Κορονοϊού!

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, “είναι απίστευτα τα όσα συμβαίνουν στην ΓΑΔΘ εδώ και καιρό, αλλά πλέον έχουν ξεπεράσει κάθε όριο”, που επισημαίνει ότι για να υπάρξουν τέτοιες επιτυχίες “χρειάζονται αμέτρητες ώρες εργασίας μακριά από οικογένειες και με τεράστιους κινδύνους.

Το ευχαριστώ λοιπόν της Ηγεσίας προς τους συναδέλφους είναι να διατεθούν σήμερα κιόλας σε κλιμάκια covid”.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης τονίζει ακόμη:

“Αναρωτιομαστε σε ποιο επιχειρησιακο εγχειρίδιο προβλέπεται οι συνάδελφοι της Ασφάλειας που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις για εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων, να διατίθενται ταυτόχρονα σε κοινές επιχειρησιακές δράσεις και ουσιαστικά να “καίγονται”.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς, αυτή η απαράδεκτη διαχείριση οφείλεται στο γεγονός ότι “η Ηγεσία για να ικανοποιήσει μαζικές επιθυμίες για την διεύθυνση ασφαλείας, έχει αδειάσει τα Αστυνομικά Τμήματα με αποτέλεσμα την απόλυτη μπαχαλοποιηση των υπηρεσιών. Πλεον άπαντες κάνουν τα πάντα, Σκοπιές, επιχειρήσεις, ελέγχους covid και πάει λέγοντας. Η ορθή διαχείριση του προσωπικού αποτελεί γρίφο για δυνατούς λύτες στην πόλη μας”, υπογραμμίζει και καταλήγει:

“Διέλυσαν τις υπηρεσίες για τα ρουσφέτια”.

-Ad-