Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας

Το υπό κατάληψη κτίριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σουρμελή, Αχαρνών και Μάγερ. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας, με εισαγγελική εντολή.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, το κτίριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σουρμελή, Αχαρνών και Μάγερ, κοντά στην πλατεία Βάθη.

Στο κτίριο, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το 2016, διέμεναν πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στον χώρο στεγαζόταν παλαιότερα σχολείο.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν καταμετρηθεί περισσότεροι από 130 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρονται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και, μετά την ταυτοποίησή τους, αναμένεται να οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ η επιχείρηση ξεκίνησε περίπου στις 6 π.μ. και γίνονται έρευνες και για ναρκωτικά, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί κάτι μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να διεξαχθεί επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης σε δεύτερο, γειτονικό κτίριο.

-Ad-