Αστυνομικοί ψέκασαν στο πρόσωπο με χημικά 7χρονο αγόρι – Βίντεο σοκ

Δεν έχει τέλος ο «πόλεμος» στις ΗΠ με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς, με τα περιστατικά αστυνομικής βίας να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο Guardian και δείχνει ένα 7χρονο αγόρι να ουρλιάζει από τους πόνους αφού έχει δεχθεί χημικά στο πρόσωπο προκαλεί οργή. Το περιστατικό συνέβη σε διαδήλωση στο Σιάτλ.

Ο μικρός βρέθηκε εκεί με τον πατέρα του ενώ στο βίντεο καταγράφηκαν οι αγωνιώδεις προσπάθειες αυτοπτών μαρτύρων να ανακουφίσουν το παιδί από τους πόνους.

Σύμφωνα με τον πατέρα του, Μάντο Έιβερι, το αγόρι ήταν μαζί του αφού είχαν πάει να προσευχηθούν.

Ξαφνικά, εμφανίστηκαν αστυνομικοί και έριξαν χημικά προς το πλήθος με ορισμένα εξ αυτών να πέφτουν κατευθείαν στο πρόσωπο του 7χρονου.

Στο βίντεο έχουν καταγραφεί και οι διαμαρτυρίες των διαδηλωτών που απαιτούν να μάθουν γιατί οι αστυνομικοί ψέκασαν με χημικά ένα μικρό παιδί και πολύ περισσότερο γιατί δεν βοήθησαν στη συνέχεια.

Το μικρό αγόρι από την πλευρά του, το οποίο υπέστη χημικό έγκαυμα στο μάγουλο του, ρωτά συνεχώς τους γονείς του «τι έκανα και μου συμπεριφέρθηκαν έτσι;».

Ο πατέρας του δηλώνει οργισμένος τόσο με τους αστυνομικούς όσο και με τους διασώστες που ήταν παρόντες. «Δεν ξέρω αν θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα ή αν θέλατε να σπείρετε τον φόβο μέσα του. Πάντως τα καταφέρατε».

Οι γονείς του μικρού παιδιού αναρωτιούνται «πώς μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να κοιμούνται το βράδυ;».