Αθήνα: 11 τόνοι υγειονομικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

11 τόνοι υγειονομικού υλικού έφτασαν στην Αθήνα με πτήση cargo από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Υπενθυμίζεται, ότι το πρωί είχαν παραληφθεί πέντε τόνοι χλωροκίνης από την Ινδία, του φαρμάκου που έχουν καταγραφεί ενθαρρυντικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Πρόκειται για ιατρικό υλικό περίπου 11 τόνων που έφθασε στη χώρα μας με ειδική πτήση της Etihad Airways. Περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ειδικές φόρμες ιατρικής προστασίας, ιατρικά γάντια, καλύμματα ιατρικών παπουτσιών και απολυμαντικά.

Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης το υλικό παρέλαβε η βασική ομάδα που εργάζεται ώστε να θωρακιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας άμεσα αλλά και μεσοπρόθεσμα: Μάριος Θεμιστοκλέους, Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιώργος Μυλωνάκης, Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Γρηγόρης Δημητριάδης, Γενικός Γραμματέας Εξωστρέφειας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε προσωπικά τους Α.Ε. Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν, τον διάδοχο Σεΐχη Ταχνούν μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν, και τόνισε ότι «Οι σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης με τα Η.Α.Ε. αποδεικνύονται πολύτιμες, αυτές τις δύσκολες ώρες, και ήδη βρίσκουν έκφραση με την αλληλεγγύη που εκδηλώνεται, ιδίως με την αποστολή πολύτιμου υγειονομικού υλικού».