«Αθήνα Ψηλά»: Η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη ανακοίνωσε τους 351 υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους

Η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά», ανακοίνωσε τους 351 υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους

Ο γενικός κανόνας επιλογής των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων της παράταξης ήταν «τουλάχιστον ένας από κάθε γειτονιά» με δεδομένο ότι η Αθήνα έχει 129 γειτονιές.

– Το ψηφοδέλτιο έχει ανανεωθεί κατά 70% με 244 νέα πρόσωπα, τα οποία πλαισιώνονται από 107 υποψηφίους του ψηφοδελτίου των εκλογών του 2019.

– Το 45% των υποψηφίων είναι γυναίκες. Από τους 351 υποψήφιους οι 156 είναι γυναίκες.

– Το 10% των υποψηφίων είναι κάτω των 30 ετών (36 άτομα) ενώ ο μέσος όρος ηλικίας του συνόλου των υποψηφίων είναι τα 48 έτη.

– Οι υποψήφιοι προέρχονται από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, κοινωνικούς χώρους, συλλόγους κ.λπ. Είναι επιστήμονες, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, καλλιτέχνες.

Ενδεικτικά, 45 από τα νέα πρόσωπα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο, είναι τα εξής:

1.     Παναγιώτα Στεργιοπούλου, η μικρότερη σε ηλικία υποψήφια, αριστούχος στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, γεννημένη το 2005. Ψήφισε για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές του 2023.

2.     Δημήτρης Περαντζάκης, ο 64χρονος που βίωσε το καθεστώς αστεγίας και με τη συνδρομή των κοινωνικών δομών του Δήμου Αθηναίων κατάφερε να ξαναπατήσει στα πόδια του.

3.     Κριστόφ – Ιρενέους Βαζύχα (Βαζέχα), Ποδοσφαιριστής – εμβληματικός παίκτης της ομάδας του Παναθηναϊκού.

4.     Γιργκαλέμ Ασγκεντόμ, με καταγωγή από την Αιθιοπία ζει είκοσι χρόνια στην Κυψέλη. Εργάζεται ως μεταφράστρια στο Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

5.     Κωνσταντίνος Πολίτης, ιεροψάλτης και Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος.

6.     Βασίλης Καραμητσάνης, ο συνδημιουργός και πρόεδρος του Animasyros.

7.     Αντώνης Βασιλογιαννακόπουλος, Ιατρός διευθυντής κλινικής στο Νοσοκομείο Ντυνάν.

8.     Βαγγέλης Προβιάς, Συγγραφέας.

9.     Αλέξης Αλεξόπουλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου.

10.  Μάρω Θεοδωράκη, Μουσικός.

11.  Απόστολος Ασλανίδης, Μηχανολόγος Μηχανικός και Μέλος στο ΔΣ του ΕΒΕΑ.

12.  Νικολέτα Καρρά, Ηθοποιός.

13.  Χάρης Περδίκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας των Σωματείων Ελλήνων. Καλαθοσφαιριστών με αμαξίδιο.

14.  Βασίλης Ζούλιας, Επιχειρηματίας και designer.

15.  Σταυρούλα Κοντόγγονα, Άνεργη – μέλος Αθλητικού Συλλόγου Κυψέλης «Αθηναίς»

16.  Γιώργος Μαθιόπουλος, Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ.

17.  Κωνσταντίνος Μήτσης, Ερμηνευτής παραδοσιακής μουσικής.

18.  Ελένη Λαϊνά, Αρχιτέκτων μηχανικός, μέλος Αντιπροσωπείας Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

19.  Φρόσω Ράλλη, Τηλεοπτική Παραγωγός.

20.  Ντόρα Βυζοβίτου, Πρόεδρος του καλλιτεχνικού γνωμοδοτικού συμβουλίου του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» και μέλος των επιτροπών «Μνήμη του Κόσμου» και «Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

21.  Ιωάννης Σταμούλης, Αντιστράτηγος ε.α., Υπαρχηγός Πυροσβεστικής.

22.  Βασίλης Καλλίδης, Σεφ.

23.  Χρήστος Δαγρές, Δικηγόρος και Εκπαιδευτής της ελληνικής νοηματικής γλώσσας.

24.  Βασιλική Σιαντή, Εικαστικός.

25.  Βασίλης Αγγελόπουλος, Εκπαιδευτικός και πρώην δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη του Παύλου Γερουλάνου «Αθήνα είσαι εσύ».

26.  Βασίλης-Πάρις Καπερνάρος, Δικηγόρος.

27.  Μάνος Στρατάκης, Ελεύθερος Επαγγελματίας.

28.  Χρόνης Ακριτίδης, Τοπογράφος Μηχανικός.

29.  Νίκος Κιουτσιούκης, Μέλος ΔΣ της ΓΣΕΕ.

30.  Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Σύμβουλος στρατηγικής, τέως Υφυπουργός Πολιτισμού.

31.  Εύη Μαμιδάκη, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιοκτητών Διατηρητέων Κτιρίων και Μνημείων.

32.  Άγγελα Σεστρίνη, Γραμματέας Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών και τέως Διευθύντρια της Λεοντείου Σχολής.

33.  Παναγιώτα Αγκόλη Σέββα, Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

34.  Έρικα Νοσίρ Χάννα, Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων.

35.  Ευαγγελία –Εύα Τζαβά, Δικηγόρος.

36.  Ιωάννης Μπενίτ, Ελεύθερος Επαγγελματίας.

37.  Μιχαήλ Νικολάου, Ιατρός μέλος ΔΣ Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας – Πειραιά.

38.  Δημήτριος Κικιβαράκης, Ιδιωτικός Υπάλληλος.

39.  Ελεάννα Παπαϊωάννου, Δικηγόρος/ Μέλος Διεθνούς Αμνηστίας.

40.  Ελένη Τζερεμέ, Ασφαλιστικός Πράκτορας.

41.  Γεώργιος Χαρώνης, Ιατρός.

42.  Ζαννέτ – Ιωάννα Μπισάρα, Φυσικοθεραπεύτρια/Πρόεδρος Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Κοινοτική Εγγύτητα».

43.  Δημήτριος Γεωργίου, Σύμβουλος Κυβερνοασφάλειας.

44.  Μιχαήλ Πόλυγγερ, Πρόεδρος ΔΣ Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών.

45.  Αλέξανδρος Αλεξίου, Φοιτητής 19 ετών – αθλητής στίβου.

Κ. Μπακογιάννης: Οδεύοντας σήμερα προς μια καλύτερη Αθήνα του αύριο, αυτό που μας ενώνει είναι το έργο

O Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» αναφέρει:

“Οδεύοντας σήμερα προς μια καλύτερη Αθήνα του αύριο, αυτό που μας ενώνει είναι το έργο. Γεγονός που φαίνεται πρώτα από όλα στη δυναμική, υπερκομματική και συμπεριληπτική σύνθεση της ομάδας του ψηφοδελτίου του συνδυασμού μας. 351 άνθρωποι της Αθήνας, που πάνω από ταμπέλες, διαχωρισμούς και διαιρέσεις, ενώνουν δυνάμεις, γεμάτοι διάθεση να συνεισφέρουν στην πόλη μας με γνώσεις, φρέσκιες ιδέες και ενθουσιασμό. Ένα ψηφοδέλτιο ανανεωμένο κατά 70%, που διατηρεί τον κεντρικό κορμό των στελεχών του και επενδύει σε ένα συνδυασμό εμπειρίας και ανανέωσης. Μια ομάδα «καθρέφτης» της πραγματικής Αθήνας και της ανθρωπογεωγραφίας της. Πολίτες από τις 129 γειτονιές της. Διαφορετικών γενιών και ηλικιών, επαγγελμάτων και ενδιαφερόντων. Tουλάχιστον ένας από κάθε γειτονιά, όλες κι όλοι μια γροθιά. Ο συνδυασμός του Αθήνα Ψηλά, είναι η πιο σημαντική ομάδα, αυτή που θέλει και ξέρει να αγωνίζεται για την πόλη μας. Είμαι ευτυχής για τη συστράτευση στον κοινό μας στόχο: να δουλέψουμε για μια Αθήνα που ακούμε και καταλαβαίνουμε”

Κ. Μπακογιάννης: 351 άνθρωποι της Αθήνας, που πάνω από ταμπέλες, διαχωρισμούς και διαιρέσεις, ενώνουν δυνάμεις, γεμάτοι διάθεση να συνεισφέρουν στην πόλη μας με γνώσεις, φρέσκιες ιδέες και ενθουσιασμό

Οι υποψηφιότητες που ξεχωρίζουν

Αν και όλοι οι υποψήφιοι είναι ικανοί άνθρωποι με διακρίσεις στον τομέα τους, υπάρχουν κάποιες υποψηφιότητες που… ξεχωρίζουν!

Βασίλης Αγγελόπουλος

Ο Βασίλης Αγγελόπουλος γεννημένος στον Αριστομένη Μεσσηνίας είναι Καθηγητής Δ.Ε.- Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής. Με τη σύζυγό του Νεκταρία Φλώρου, δασκάλα στο δημοτικό σχολείο «Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ», έχει αποκτήσει δύο παιδιά, φοιτητές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Υπηρετεί τον Δήμο της Αθήνας πολλά χρόνια και έχει μεγάλη εμπειρία καθώς έχει υπάρξει Αντιδήμαρχος Έργων (ΕΣΠΑ) και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ραδιοφωνικού Σταθμού 9.84, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Γενικού Νοσοκομείου «Η Ελπίς», Πρόεδρος στο κέντρο Πρόληψης «ΑΘΗΝΑ ΥΓΕΙΑ» καθώς και Οικονομικός διαχειριστής στο κέντρο Πρόληψης «ΑΘΗΝΑ ΥΓΕΙΑ»

Κριστόφ Βαζέχα

Ο Krzysztof Warzycha (Βαζέχα) γεννήθηκε το 1964 στο Katowice της Πολωνίας. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στο Πολωνικό Πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα έγινε γνωστός το 1989 όπου ξεκίνησε μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες με την ομάδα της πόλης μας, τον Παναθηναϊκό. Μέχρι το 2004 με τον Παναθηναϊκό πραγματοποίησε 554 εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη πετυχαίνοντας 320 γκολ! Μετά το τέλος της αναμφίβολα επιτυχημένης του ποδοσφαιρικής καριέρας ασχολείται με την προπονητική.

Βασίλης – Πάρις Καπερνάρος

Δικηγόρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με κύρια ενασχόληση στο Ποινικό Δίκαιο στο Δικηγορικό Γραφείο Βασιλείου Καπερνάρου και Συνεργατών, επί της οδού Πατησίων αρ.130. Πρώην μέλος της επιτροπής επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ για τις Football League και Super League 2.

Μάρω Θεοδωράκη

Η Μάρω Θεοδωράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Περιτριγυρισμένη από την ποίηση και τη μουσική – πράγμα φυσικό, αφού είναι ανιψιά του διεθνώς αναγνωρισμένου μουσικοσυνθέτη και στιχουργού Μίκη Θεοδωράκη και κόρη του Γιάννη Θεοδωράκη (ποιητή/δημοσιογράφου) και της Νίτσας Λουλέ (συγγραφέα/δημοσιογράφου). Σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο (Αθήνα) και έλαβε το δίπλωμα πιάνου με ομόφωνη ψήφο αριστείας (First Class Honours with Distinction).  Επιπλέον, σπούδασε “Τραγούδι και Φωνητική”, ενώ παρακολούθησε σεμινάρια για τη “Μουσικοκινητική Αγωγή”, καθώς και για τη “Δραματουργία της Φωνής”. Σήμερα, είναι μια καταξιωμένη συγγραφέας. Έχει γράψει περισσότερα από 58 βιβλία για παιδιά, ενώ αποσπάσματα των ιστοριών της έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικά σχολικά βιβλία. Εκτός από τη συγγραφική της καριέρα, η Μάρω Θεοδωράκη διδάσκει το μάθημα “Εκπαίδευση φωνής & υποκριτική μέσα από το τραγούδι” σε διάφορες ελληνικές σχολές υποκριτικής από το 1998 και έχει εργαστεί ως καθηγήτρια “Φωνής και Λόγου” στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College). Έχει επίσης συνθέσει πρωτότυπη μουσική για αρκετές ελληνικές θεατρικές παραστάσεις και έχει συμμετάσχει ως Music Instructor (Voice Teacher & Singing Coach) σε πολλές μουσικές παραστάσεις. Κορυφαία στιγμή στην καριέρα της Μάρως υπήρξε η συνεργασία της με τον Έλληνα σκηνοθέτη Μένιο Δεληιωτζάκη. Συνέθεσε τη μουσική για την αναγνωρισμένη από την κριτική σειρά ντοκιμαντέρ του The Dark Turtle Dove – ένα αφιέρωμα στον διάσημο Έλληνα συγγραφέα Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη – που προβλήθηκε στην Ελληνική Εθνική Τηλεόραση το 2011.

Χάρης Περδίκης

Ο Χάρης Περδίκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και το 1990 είχε αυτοκινητιστικό ατύχημα με αποτέλεσμα την παραπληγία. Παρακολούθησε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών.  Επιχειρηματικά για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τις οικογενειακές επιχειρήσεις στον τομέα των κατασκευών και των Δημοσίων έργων. Από το 1999 κατείχε την θέση του Γενικού Γραμματέα στην Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ) ενώ από το 2021 έχει το αξίωμα του Προέδρου. Το 2004 διετέλεσε σύμβουλος του Υφυπουργού Αθλητισμού για θέματα αθλητισμού ΑμεΑ. Έχει υπάρξει μέλος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής αλλά και επιτροπών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπάσκετ σε Αμαξίδιο (IWBF) και έχει εκπροσωπήσει την χώρα μας σε πολλές εκδηλώσεις και συνέδρια.  Στόχος του για τον Δήμο Αθηναίων είναι να γίνουν παρεμβάσεις στην προσβασιμότητα ΑμεΑ και στον αθλητισμό γενικότερα.

Ντόρα Βυζοβίτου

Η Ντόρα Βυζοβίτου, κόρη του αείμνηστου Χρίστου Βυζοβίτη, επί σειρά ετών βουλευτή της Νέα Δημοκρατίας στην Πέλλα, γεννήθηκε στην Έδεσσα, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα, ζώντας πάντα στο κέντρο της, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία ως βιβλιοθηκονόμος στη Βιβλιοθήκη του Κολλεγίου Αθηνών και στη συνέχεια στον Οργανισμό Ίδρυσης Παιδικών Βιβλιοθηκών, όπου οργάνωσε και διηύθυνε την ερευνητική βιβλιοθήκη του Κέντρου Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου. Ενδιαμέσως, ήταν υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων διαφόρων ελληνικών και διεθνών φεστιβάλ, μεμονωμένων καλλιτεχνών και καλλιτεχνικών ομάδων, ενώ το ερευνητικό της και συγγραφικό έργο συνέβαλε, μεταξύ άλλων, στην ανάδειξη των κόμιξ στην Ελλάδα και στην καταγραφή της ελληνικής pop culture. Από το 1990 έως το 1993 υπηρέτησε στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο με καθήκοντα μορφωτικής ακολούθου. Το 1993 προσελήφθη στη Βιβλιοθήκη της Βουλής, μέσω διαγωνισμού στον οποίο αρίστευσε. Στην πολιτική εισήλθε κατόπιν πρόσκλησης του εμβληματικού Δημάρχου της Αθήνας, Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος, ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, την ενέταξε στο επιτελείο του. Όταν ο Κώστας Καραμανλής εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το 1997, η Ντόρα Βυζοβίτου ανέλαβε διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του κόμματος και του ιδίου. Ακολουθώντας τον στο Μέγαρο Μαξίμου, η Ντόρα Βυζοβίτου εργάστηκε ως διευθύντρια Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων, αλλά και ως σύμβουλος επί των πολιτιστικών θεμάτων του πρωθυπουργού καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του. Μετά τις εκλογές του 2009 και μέχρι σήμερα η Ντόρα Βυζοβίτου παραμένει συνεργάτης και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού. Κάτοχος πτυχίου Βιβλιοθηκονομίας και πτυχίου Ελληνικού Πολιτισμού, η Ντόρα Βυζοβίτου διαθέτει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (Ψυχολογία Μέσων, Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων), και μεταπτυχιακή εξειδίκευση από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων. Είναι πρόεδρος του καλλιτεχνικού γνωμοδοτικού συμβουλίου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, εκλεγμένο ισόβιο μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Βουδούρη, και μέλος των επιτροπών «Μνήμη του Κόσμου» και «Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Είναι μόνιμος σύμβουλος του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης σε θέματα προώθησης και προβολής της Θράκης.

Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από τις 4 Ιανουαρίου 2021 έως τις 26 Μαΐου 2023 διατέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, ενώ προηγουμένως είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού (από την 1 Αυγούστου 2019 έως τις 3 Ιανουαρίου 2021). Κατά τη διάρκεια της θητείας του εκκίνησε η κανονική λειτουργία του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης μετά από 20 χρόνια, επανεκκίνησε η λειτουργία της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου ενώ τέθηκαν οι βάσεις και εξασφαλίστηκαν οι πόροι για καινοτόμα προγράμματα όπως για παράδειγμα η αναβίωση της ελληνικής χειροτεχνίας, το πρόγραμμα πολιτιστικής συνταγογράφησης και ο σχεδιασμός πολιτιστικών-αναπτυξιακών στρατηγικών σχεδίων για 14 δήμους. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Πολιτική (MPP) από το John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις όπως η Microsoft, η V+O Communication, η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, σε πολιτιστικούς φορείς όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε επιστημονικούς και ακαδημαϊκούς φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Harvard και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Σήμερα δραστηριοποιείται ως σύμβουλος στρατηγικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, έχει επιμεληθεί την έκδοση New Approaches to Balkan Studies, ed. Dimitris Keridis, Ellen Elias Bursac and Nicholas Yatromanolakis (Dulles, VA: Brassey’s 2003) και έχει συμμετάσχει στην έκδοση Global Competitiveness Report 2001 του World Economic Forum. Ήταν ο επιστημονικός επιμελητής της ελληνικής έκδοσης του NATO Handbook, και ο επιμελητής των μονογραφιών και εκδόσεων του ΕΛΙΑΜΕΠ την περίοδο 1996-98. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ποταμιού, ήταν επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος για τις Ευρωεκλογές το 2014, ενώ στις βουλευτικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 κατετάγη δεύτερος σε σταυρούς στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθηνών. Διετέλεσε υπεύθυνος των τομέων Ναυτιλίας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του κόμματος, καθώς και μέλος της ομάδας Πολιτικού Σχεδιασμού, ενώ εξελέγη μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής του κόμματος (2014-15). Αποχώρησε από το Ποτάμι το 2016. Έχει δραστηριοποιηθεί στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειδικότερα των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων, ενώ υπήρξε το πρώτο και παραμένει το μόνο ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ μέλος οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης. Επίσης έχει συνεργαστεί με οργανισμούς που προάγουν την σωματική και ψυχική υγεία παιδιών και ενηλίκων, ενώ έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε κοινωνικές επιχειρήσεις και πρωτοβουλίες.

Άγγελος Προβιάς

Συγγραφέας, μεταφραστής και εισηγητής σεμιναρίων δημιουργικής γραφής και λογοτεχνίας. Γεννήθηκε το 1973 στο Βόλο και ζει στην Αθήνα από το 1986. Έχει εργαστεί για 15 χρόνια στην διαφήμιση, ως κειμενογράφος/δημιουργικός διευθυντής. Από το 2013 έως το 2020 ήταν συντονιστής της ομάδας δημιουργικής γραφής – πεζογραφίας του Βρετανικού Συμβουλίου. Συνεργάστηκε με το Μορφωτικό Τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας για τρεις κύκλους σεμιναρίων με θέμα την Αμερικανική Λογοτεχνία, ως συντονιστής και εισηγητής. Είναι υπότροφος της Αμερικανικής κυβέρνησης. Έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, Έντγκαρ Άλαν Πόε, Ούρσουλα Λε Γκεν, Χ. Τζ. Γουέλς και Όλιβερ Σακς, για τις εκδόσεις Ίκαρος, Αίολος, Ιωλκός, Ροπή και Κυριάκος Παπαδόπουλος. Τα βιβλία του “Τα Μαύρα Παπούτσια της Παρέλασης” και “Πλατεία Μεσολογγίου” κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ολκός. Ζει στο Παγκράτι, στην Πλατεία Μεσολογγίου, από το 2010, και αισθάνεται “ευτυχής στην οδό Ευτυχίδου”, που η Αθήνα είναι η πόλη η οποία, αν και την ζει καθημερινά, εξακολουθεί να τον συναρπάζει ώστε να την αγαπάει και να την χαίρεται σαν μαγεμένος επισκέπτης.

Βασίλης Καραμητσάνης

Ο Βασίλης Κ. Καραμητσάνης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών και από το Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Ρόττερνταμ, Αμβούργου και Αιξ-Μασσαλίας III. Από το 2002 είναι δικηγόρος Αθηνών. Από το 2008 είναι πρόεδρος του ANIMASYROS Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, ενώ την περίοδο 2015 – 2023 υπήρξε πρόεδρος της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων και από το 2022 είναι πρόεδρος του Παγκόσμιου Κέντρου Κινηματογράφου για Παιδιά & Νέους (CIFEJ). Το 2018 αναγορεύθηκε Ιππότης του Τάγματος των Γραμμάτων των Τεχνών της Γαλλικής Δημοκρατίας, ενώ την περίοδο 2018 – 2019 υπηρέτησε στη θέση του Προέδρου Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ζει στους Αμπελοκήπους και εργάζεται στο Κολωνάκι.

Εδώ μπορείτε να δείτε τη λίστα με τα ονόματα των 351 υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, φωτογραφίες, καθώς και τα σύντομα βιογραφικά τους