Αθλητική ανασκόπηση 2022: Η χρονιά μέσα από 11+1 «κλικ»

Αθλητική Ανασκόπηση 2022: Ενώ μετράμε πλέον αντίστροφα για να αποχαιρετήσουμε οριστικά το 2022, αυτό που μένει πίσω είναι οι στιγμές μιας ιδιαίτερης χρονιάς.

Αθλητική Ανασκόπηση 2022: Μιας χρονιάς που είχε το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον και στον αθλητισμό.

Με μεγάλα γεγονότα, ανατροπές, νίκες και απογοητεύσεις, πρόσωπα που ξεχώρισαν, πρόσωπα που έφυγαν από κοντά μας.

Αυτές τις στιγμές προσπαθούμε να «συγκεντρώσουμε» μέσα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά «κλικ» που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια του 2022.

Την 1η Φεβρουαρίου ο 19χρονος Άλκης Καμπανός δολοφονείται άγρια στη Θεσσαλονίκη από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βυθίζεται σε πένθος.

Ο Ολυμπιακός κατακτά το 47ο πρωτάθλημα της ποδοσφαιρικής του ιστορίας έπειτα από μια χρονιά με σκαμπανεβάσματα και δυσκολίες. Το καρέ του Βαλμπουενά και του Ελ Αραμπί, πάντως, θα μείνει αξέχαστο.

Ο Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου συνεχίζει να σαρώνει και αναδεικνύεται Αθλητής της Χρονιάς στα βραβεία του ΠΣΑΤ, κερδίζοντας την ανανγνώριση και τη συμπάθεια του αθλητικού κόσμου σε κάθε του εμφάνιση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ρίχνεται στη μάχη του Eurobasket και η Εθνική ομάδα, παρότι δεν φτάνει στο πολυπόθητο μετάλλιο, μετά από χρόνια κερδίζει το ελληνικό κοινό για το μέταλλο και την προσπάθεια της.

Στις 14 Οκτωβρίου του 2022 ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαϊδης φεύγει από τη ζωή, αφήνοντας πίσω σαν παρακαταθήκη τους ανιδιοτελείς αγώνες του στον αθλητισμό, στην πολιτική και τη ζωή.

Ο Μαρσέλο, θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης και ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της σύγχρονης ιστορίας της «Βασίλισσας» υπογράφει στον Ολυμπιακό με τον κόσμο να τον υποδέχεται στο «Καραϊσκάκης» σε φρενήτιδα ενθουσιασμού.

Ο Γιώργος Πρίντεζης έπειτα από μια μαγική χρονιά με τον Ολυμπιακό κρεμάει τα παπούτσια του και ξεσπάει σε δάκρυα συγκίνησης. Ο παίκτης που μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ και επιστρέφει στους τίτλους μετά από αρκετά χρόνια.

Η «Αγία Σοφιά» ή OPAP Arena ανοίγει τις πύλες της και ο κόσμος της ΑΕΚ αποκτά ξανά το «σπίτι» του.

Ο Λιονέλ Μέσι και η Αργεντινή, έπειτα από έναν συναρπαστικό τελικό κόντρα στην Γαλλία του Μπαπέ, κατακτά το Μουντιάλ και γράφει ιστορία.

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου μετά τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στον Μαραθώνιο.

Στις 29 Δεκεμβρίου ο Βραζιλιάνος θρύλος της μπάλας Πελέ αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI