Ατύχημα στα καρτ: Κρίσιμες ώρες για τον 6χρονο – Oι τελευταίες εξελίξεις

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της Πάτρας μετά το σοβαρό ατύχημα σε αγώνα καρτ που συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό ενός εξάχρονου αγοριού.

Ο οδηγός ενός από τα καρτ έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στα προστατευτικά, όπου από πίσω υπήρχε κόσμος. Στο σημείο επικράτησε πανικός. Ο οδηγός μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και δήλωσε συγκλονισμένος από το ατύχημα.

«Με χτύπησε κάποιος οδηγός, έχασα τον έλεγχο και απογειώθηκα» είπε χαρακτηριστικά. «Είμαι πατέρας δύο αγοριών. Η σκέψη μου είναι στο παιδί που χτύπησε μόνο. Είμαι δίπλα του» συνέχισε.

Μετά το ατύχημα, έγιναν οι πρώτες συλλήψεις. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο άτομα υπεύθυνα για την ασφάλεια της διοργάνωσης, δύο διοργανωτές και ο οδηγός του καρτ.

Σε τέτοιες διοργανώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπονται πλαστικά προστατευτικά που ονομάζονται «ζέρσεϊ» και μεταλλικά κιγκλιδώματα για την ασφάλεια θεατών αλλά και οδηγών.

«Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας» ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ατύχημα στη διοργάνωση. Το 2017 ένα καρτ ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα ο 21χρονος οδηγός να εκτοξευτεί στο οδόστρωμα.

Ευτυχώς δεν είχε τραυματιστεί ο οδηγός ή κάποιος από τους θεατές, ωστόσο όσοι παρακολουθούσαν τον αγώνα είχαν «παγώσει». Μάλιστα, σε εκείνο τον αγώνα είχε σημειωθεί και δεύτερο ατύχημα μέσα στην ίδια ημέρα.

«Το παιδί ήταν σε κωματώδη κατάσταση»

Ο γιατρός Ευάγγελος Δημητρόπουλος που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί μιλώντας στο Star είπε: «Φτάνοντας εκεί το παιδί ήταν κάτω χωρίς τις αισθήσεις του, σε κωματώδη κατάσταση και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Δεν είχε μυικό τόνο καθόλου. Οταν του βάλαμε το οξύμετρο είχε οξυγόνο της τάξης του 65%. Δώσαμε οξυγόνο στο παιδί για να σταθεροποιήσουμε τον αεραγωγό».

Διασωληνωμένο το 6χρονο αγόρι

Ο 6χρονος διεκομίσθη αρχικά στο Καρμανδανειο και στη συνέχεια στο ΠΓΝΠ σύμφωνα με τον αν. Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Δημήτρη Μπάκο.

Βρίσκεται στη ΜΕΘ Παίδων, διασωληνωμένο και με μηχανικό αερισμό, έχοντας υποστεί κρανιογκεφαλική κάκωση.

Η πρώτη αξονική, πάντως, έδειξε ότι δεν υπάρχει εγκεφαλική αιμορραγία. Η ειδική ομάδα των ιατρών που το παρακολουθεί χρειάζεται 48ωρες ώστε με βεβαιότητα να πει ότι έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος.

Στην ιστοσελίδα της thebest.gr μίλησε ο πατέρας του 6χρονου έξω από τη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων. «Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα» είπε και συνέχισε: «Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το κάρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε».

Οπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες το καρτ φέρεται να έσπασε τα κάγκελα και μια πινακίδα με το αυτοκινητάκι να προσγειώνεται ανάποδα με τον οδηγό στο έδαφος. Ο αγώνας διεκόπη και στο σημείο έφθασε άμεσα ασθενοφόρο, διασώστες του οποίου παρέλαβαν και μετέφεραν άμεσα το παιδί στο νοσοκομείο. Μάλιστα υπήρχε και γιατρός μέσα στο ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες.