Αυγενάκης για αθλητισμό: «Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν…»

Η επανεκκίνηση του αθλητισμού και η επιστροφή του στην καθημερινότητα είναι το αντικείμενο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί μέσω τηλεδιάσκεψης ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός αθλητισμού μίλησε για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, για το πλάνο επιστροφής στη δράση που έχει χαράξει με τη βοήθεια των επιστημόνων και της υγειονομικής επιστροφής και εξήγησε πως τα δύσκολα… τώρα ξεκινούν για όλους.

«Όλοι ξέρουμε ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Η πορεία στη γέφυρα που άνοιξε σήμερα θα αξιολογείται καθημερινά. Θα πηγαίνουμε σταδιακά. Η πανδημία μας έφερε όλους πιο κοντά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αθλητική οικογένεια, αγκάλιασε το μήνυμα «μένουμε στο σπίτι». Έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1200 φιάλες αίμα. Σήμερα συγκεντρώθηκαν 48 φιάλες αίμα. Στις δημοπρασίες που γίνονται έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 50.000 ευρώ», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Για την επιστροφή στην κανονικότητα, επιστρέφουμε σιγα, σιγά. Ο κορωνοϊός δεν έφυγε. Συστήσαμε δυναμικά υγειονομικά πρωτόκολλα. Αύριο Τρίτη έχουμε αποστείλει οδηγίες ασφαλούς άσκησης, έντυπο ιατρικού ιστορικού και πρωτόκολλα απολύμανσης».