Αυγενάκης: Κυβερνητική απόφαση οι εκλογές της ΕΠΟ το φθινόπωρο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στο θέμα των εκλογών της ΕΠΟ και στο πώς αυτές μετατέθηκαν λόγω της πανδημίας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» για τις εκλογές της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, επιβεβαιώνοντας πως υπήρχε συμφωνία για τον Ιούνιο και ξεκαθαρίζοντας ότι η μετάθεη για φθινόπωρο ήταν απόφαση της κυβέρνησης και όχι δική του.

«Πράγματι, είχαμε κάνει συναντήσεις το Γενάρη και είχαμε συμφωνήσει για εκλογές στην ΕΠΟ νωρίτερα, για τον Ιούνιο. Ωστόσο όλα πήγαν πίσω, με την πανδημία και με το μνημόνιο, την ολιστική μελέτη, που δεν έφτασε ακόμα. Θα είναι έτοιμη στα μέσα του επόμενου μήνα απ’ ότι μας ενημέρωσαν από FIFA/UEFA. Την αναμένουμε. Αλλά όλα πήγαν πίσω λόγω της πανδημίας.

Από την απάντηση της FIFA στην ΕΠΟ κρατώ την τελευταία παράγραφο. Και τους λέει συνεννοηθείτε με την κυβέρνηση. Εμείς είμαστε ανοιχτοί. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα και οργανωμένα. Και να ξεκαθαρίσουμε ότι η απόφαση για εκλογές στις ομοσπονδίες το φθινόπωρο είναι κυβερνητική απόφαση, δεν είναι απόφαση του Αυγενάκη», ήταν τα λόγια του υφυπουργού, ο οποίος ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο η ΕΠΟ να κάνει εκλογές τον Ιούνιο, απαντώντας.

«Τα διαβάζω, αλλά από το να τα διαβάζω μέχρι το να τα δούμε, έχουμε δρόμο ακόμα. Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για ένα καλό ποδόσφαιρο δεν έχει παρά να καθίσει και να συνεννοηθούμε».