Αυγενάκης: Μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού η καταβολή και της β΄ δόσης στις Ομοσπονδίες

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απάντησε στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, για «την κρατική χρηματοδότηση στις αθλητικές Ομοσπονδίες, τις αθλητικές υποδομές και την ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων» και τόνισε πως η Κυβέρνηση θα προχωρήσει ως τα μέσα του καλοκαιριού, ίσως και νωρίτερα, στην καταβολή της δεύτερης δόσης της ετήσιας επιχορήγησης, αναγνωρίζοντας τη δυσχερή οικονομική κατάσταση, στην οποία οι τελευταίες έχουν περιέλθει, λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως τόνισε στη Βουλή ο κ. Αυγενάκης, έχει ήδη ολοκληρωθεί η καταβολή της α’ δόσης, συνολικού ύψους 8,7 εκατ. ευρώ, ενώ με την αποπληρωμή της β’ δόσης θα έχει ολοκληρωθεί περίπου το 90% της ετήσιας επιχορήγησης. Επανέλαβε, πάντως, ότι αναμένει από τις Ομοσπονδίες την κατάθεση επικαιροποιημένων προϋπολογισμών, που θα αποτυπώνουν τη μείωση εσόδων λόγω της έκτακτης κατάστασης, αλλά και τη μείωση εξόδων, κυρίως εξαιτίας της αναβολής ή ματαίωσης μεγάλων διοργανώσεων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» που είναι σε εξέλιξη και αφορά έργα σε αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και στο πρόγραμμα «Πέλοπας», το οποίο φιλοδοξεί να καταγράψει για πρώτη φορά το σύνολο των αθλητικών υποδομών στην επικράτεια.

powered by Rubicon Project
Επίσης, υπογράμμισε ότι τα μέτρα στήριξης (άμεσα και έμμεσα) των ερασιτεχνικών σωματείων συνδέονται με την καταγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων, για το οποίο είπε ότι έχουν ανταποκριθεί ως τώρα 34 από τις 48 Ομοσπονδίες και έχουν καταγραφεί γύρω στα 5.000 σωματεία, περίπου τα μισά απ’ όσα υπολογίζεται ότι υφίστανται.

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης ανέπτυξε τα σταδιακά βήματα που γίνονται για την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας και έκλεισε προαναγγέλλοντας τη θέσπιση της Ψηφιακής Αθλητικής Κάρτας, μέσω της οποίας κάθε πολίτης θα μπορεί να συμμετέχει σε εικονικά αθλητικά γεγονότα, να λαμβάνει χρηστικές πληροφορίες και ενημέρωση για τις δράσεις της ΓΓΑ, αλλά και να έχει εικόνα των αθλητικών εγκαταστάσεων και της δυνατότητας χρήσης τους.

-Ad-