Αυγενάκης: Συνάντηση με τους προέδρους της Διεθνούς και της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας χάντμπολ

Με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ, Δρ. Μουσταφά Χασάν, και τον πρόεδρο της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας, Ζόραν Ραντόισιτς, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον πρόεδρο της ΟΧΕ, Κώστα Γκαντή, και τον γενικό γραμματέα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας, Κώστα Σταματιάδη, συναντήθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι επικεφαλής του αθλήματος στον κόσμο και στη Μεσόγειο βρίσκονται στην Ελλάδα επ΄ ευκαιρία της διεξαγωγής της 17ης Μεσογειάδας Εφήβων, που διεξάγεται από χθες (17/2), στα γυμναστήρια του ΟΑΚΑ και του Κορυδαλλού, και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 22/2.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα ζητήματα που άπτονται της μόνιμης μεταφοράς και φιλοξενίας στην Αθήνα της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την Παρασκευή (20/2) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά και της προετοιμασίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων, που θα διεξαχθεί στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2021, με τη συμμετοχή -για πρώτη φορά- 32 χωρών από όλο τον πλανήτη.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε, όπως έκανε και στον χαιρετισμό του κατά την Τελετή Έναρξης της Μεσογειάδας, ότι «είναι μεγάλη η ικανοποίηση που βλέπουμε τη χώρα μας να μπαίνει και πάλι δυναμικά στη διεκδίκηση και διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Ακριβώς όπως ταιριάζει στην Ελλάδα και στον ιστορικό ρόλο της στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Στην Ελλάδα που αναπτύσσεται ξανά».

-Ad-