Αυγενάκης: Ζητώ δημόσια συγνώμη – Εάν κινηθεί νομικά ο εργαζόμενος θα ζητήσω άρση ασυλίας

Συγγνώμη για το περιστατικό βίας που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος την περασμένη εβδομάδα ζήτησε ο Λευτέρης Αυγενάκης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα κάνοντας παράλληλα λόγο για ανακρίβειες και υπερβολές περί «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών» και «χειροδικιών».

Μιλώντας στην εκπομπή Συνδέσεις ζήτησε «δημόσια συγγνώμη» για τη συμπεριφορά και το εκνευρισμό του. «Ηταν μια ατυχέστατη στιγμή, με στεναχωρεί και με θλίβει και για αυτό θέλησα να ζητήσω συγγνώμη. Εάν ο εργαζόμενος ζητήσει να κινηθεί νομικά θα ζητήσω άρση ασυλίας γιατί είμαι υποχρεωμένος απέναντι στον νόμο, αλλά απέναντι και στον αξιακό κώδικα να αντιμετωπίσω τα πάντα. Είναι ένα περιστατικό το οποίο δεν πρέπει να συμβαίνει. Συνέβη όμως και σε μένα. Γι’ αυτό τόνισα την ανάγκη να ζητήσω δημόσια συγνώμη. Από κει και πέρα, αυτά που έχουν γραφτεί, αυτά έχουν ειπωθεί περί χειροδικίες, περί θείων καταστροφών κλπ κλπ είναι υπερβολές, δεν εχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» είπε και επέμεινε ότι υπήρξε μια λεκτική αντιπαράθεση.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στο βίντεο με το επεισόδιο το οποίο έκανε το γύρω του διαδικτύου.

«Στο βίντεο όντως μετά από επιμονή μου να μιλήσω, αφού έβλεπα πως υπήρχε δυνατότητα κατά τη δικιά μου κρίση να επικοινωνήσω με την αεροπορική εταιρεία, ενώ μιλούσε αρνήθηκε να κάνει την επικοινωνία γι αυτό το λόγο και πήρα το τηλέφωνο και μέχρι εκεί. Δεν υπάρχει κάτι άλλο γιατί επαναλαμβάνω ακόμα και το βίντεο που το βλέπετε στα μάτια κάποιοι προσπαθούν να το παραμορφώσουν λέγοντας περί χειροδικίες κλπ κλπ. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν από μέρους μου η δημόσια συγγνώμη αφενός και αφετέρου η αποκατάσταση της πραγματικότητας», είπε.