Αυγέρη για Novartis: Ηχηρό και διεθνές το θεσμικό ράπισμα σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

«Υπαρκτό στην Ελλάδα και τεράστιο» χαρακτήρισε το «σκάνδαλο Novartis» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, Δώρα Αυγέρη, σημειώνοντας πως το ομολόγησε και η ίδια η εταιρεία.

Σύμφωνα με την κ. Αυγέρη, η φαρμακευτική εταιρεία θα πληρώσει στο αμερικανικό δημόσιο πρόστιμο 310 εκατ. δολάρια «μόνο για τις αμαρτίες Novartis-Φρουζή στην Ελλάδα».

Επίσης, «ομολόγησε ότι στην Ελλάδα διέφθειρε κρατικούς αξιωματούχους για να διαμορφώσει προς όφελός της τις τιμές του φαρμάκου. Για να εξασφαλίσει υπερκέρδη σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, των ασφαλισμένων, του δημοσίου συμφέροντος».

Σύμφωνα με την κ. Αυγέρη, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η ομολογία της NOVARTIS είναι «κυνική», αλλά πολύ σημαντική για το έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης που «συνεχίζει ακάθεκτη τις έρευνές της για τις ευθύνες γιατρών, αξιωματούχων, εμπλεκόμενων πολιτικών».

Αυτή τη φορά, τόνισε η κ. Αυγέρη, «το θεσμικό ράπισμα σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ είναι διεθνές και πολύ ηχηρό. Και πρέπει να πονάει πολύ. Η σκευωρία της σκευωρίας κατέρρευσε» κατέληξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

-Ad-