Μπαλάσκας: Ο αστυνομικός δεν γουστάρει τη δουλειά του – Όλα τα άλλα είναι μπακλαβάς

Σε νέες δηλώσεις για την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους προχώρησε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Απίστευτο αυτό που ακούστηκε», είπε ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας για τη φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί» που ειπώθηκε από τον αστυνομικό, όταν η άτυχη 28χρονη τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση για να ζητήσει βοήθεια. «Έπεσα από τη θέση που καθόμουν, όταν το άκουσα. Βεβαίως, δείχνει ότι βαριέται. Δεν τη γουστάρει τη δουλειά του», πρόσθεσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Αμέσως μετά, ο ίδιος ανέφερε ότι «το μοτίβο, που ακολούθησε ο αστυνομικός είναι σωστό», εξήγησε ωστόσο πως το ίδιο μοτίβο θα έπρεπε να αλλάξει μόλις ο αστυνομικός πληροφορήθηκε ότι η 28χρονη κινδυνεύει. «Έπρεπε μόνο να πει “πού είστε κυρία μου;” και να στείλει άμεσα περιπολικό».

Η ειρωνική φράση για το ταξί θα επιφέρει μεγάλη υπηρεσιακή «βλάβη» στον αστυνομικό «και πολύ καλά θα κάνει», εκτίμησε ο Σταύρος Μπαλάσκας. Πρόσθεσε πως «όταν η κοπέλα λέει στον αχαρακτήριστο τηλεφωνητή ότι ο δράστης είναι εδώ, τότε εκείνος αντιδρά». Συμπλήρωσε πως «μόλις άκουσε την κοπέλα να λέει ότι ο πρώην μου είναι εδώ να μου κάνει κακό, έπρεπε να φύγει τρέχοντας και να πάει στον εκφωνητή, να στείλει δυνάμεις. Όλα τα άλλα είναι μπακλαβάς, συν τοις άλλοις η ειρωνεία. Θα πρέπει να πληρώσει το μάρμαρο πολύ ακριβά».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην αξιωματικό υπηρεσίας, η οποία «αν έκανε καλά τη δουλειά της και έστελνε την Άμεση Δράση, τότε θα έφταναν στο σημείο άνδρες της αστυνομίας έγκαιρα και η κοπέλα θα είχε σωθεί».