Basket League: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 67-65

Στα ίσια έφεραν τη σειρά των τελικών της Basket League οι «πράσινοι» μετά τη νίκη τους 67-65 επί των «ερυθρόλευκων» στο ΟΑΚΑ για το Game 2.

Ένα μεγάλο τρίποντο του Ματέους Πονίτκα 17,4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα ήταν αυτό που έκρινε το Game 2 των τελικών, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη 67-65 επί του Ολυμπιακού και να φέρνει στα ίσια (1-1) τη σειρά για την ανάδειξη του πρωταθλητή στην Basket League.

Οι «πράσινοι» έδειξαν μεγάλη διάθεση και έβγαλαν, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, σφυγμό στο παιχνίδι τους και περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό τα επιθετικά «όπλα» των Πειραιωτών. Μάλιστα, το «συγκρότημα» του Γιώργου Μπαρτζώκα τελείωσε τον αγώνα χωρίς του Τόμας Ουόκαπ και Σάσα Βεζένκοφ, με τον Αμερικάνο να αποβάλλεται την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ενώ τον Βούλγαρο να αποχωρεί υποβασταζόμενος, έπειτα από άσχημη πτώση στο παρκέ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα. Έχοντας ως κινητήριο «μοχλό» τον Πάρις Λι, πήρε σημαντική διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο, κλείνοντας στο +12 (25-13). Ωστόσο, το δεύτερο μέρος του ημιχρόνου είχε διαφορετικό πρωταγωνιστή. Ο Τόμας Ουόκαπ οδήγησε τους Πειραιώτες στην επιστροφή στον αγώνα και με σερί 12-0 όλα ήρθαν στα ίσια (25-25). Σ’ εκείνο το σημείο, το πρόβλημα των γηπεδούχων ήταν φανερό στην επίθεση, με το ημίχρονο να κλείνει με τους «ερυθρόλευκους» στο +2 (35-33).

Αποβλήθηκε ο Ουόκαπ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους. Ο Τόμας Ουόκαπ χρεώθηκε με τεχνική ποινή για φλόπινγκ σε επαφή με τον Παπαγιάννη και σε συνδυασμό μ’ ένα αντιαθλητικό φάουλ που είχε κάνει στο πρώτο μέρος, πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά στο +7 (40-33) με σερί 5-0, όμως, στην συνέχεια, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιστρέψει, βγάζοντας ενέργεια στο παιχνίδι του και πήρε προβάδισμα 46-44 με καλάθι του Αγραβάνη.

Στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Σάσα Βεζένκοφ έπεσε άσχημα στο παρκέ, σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Μποχωρίδη. Μάλιστα, ο Βούλγαρος αναγκάστηκε να αποχωρήσει υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια, ενώ λίγο αργότερα, έγινε γνωστό πως δεν μπορούσε να συνεχίσει την αναμέτρηση, μεγαλώνοντας τις απώλειες για τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Το ματς ήταν ντέρμπι στην συνέχεια, με τις εναλλαγές στο σκορ να είναι συνεχείς και τους γηπεδούχους να φτάνουν στο +1 (51-50) στο τέλος του γ’ δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, με τον Ολυμπιακό να τρέχει ένα νέο σερί, φτάνοντας στο +5 (59-54) 6 λεπτά πριν το τέλος.

Όμως, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη βρήκε το καθαρό μυαλό στην επίθεση, πίεσε περισσότερο στην άμυνα, παίρνοντας το προβάδισμα 64-60 με φόλοου του Μαντζούκα. Ο Κώστας Παπανικολάου κατάφερε με πέντε προσωπικούς πόντους να δώσει προβάδισμα στους Πειραιώτες (65-64), αλλά 17,4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Ματέους Πονίτκα πήρε ένα μεγάλο τρίποντο, έδωσε προβάδισμα 67-65 στους «πράσινους», οι οποίοι δεν επέτρεψαν στον ΜακΚίσικ να πάρει το σουτ τριών πόντων με καλές προϋποθέσεις και ουσιαστικά να «κλειδώσουν» τη νίκη, φτάνοντας στο 1-1 τη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 33-35, 51-50, 67-65