Basketball Champions League: Σημαντικό «διπλό» της ΑΕΚ

Μπορεί το ματς στην Τουρκία απέναντι στην Μπαντιρμά να έμοιαζε με μεγάλη δοκιμασία, αλλά η ΑΕΚ έκανε εύκολα για εκείνη τα πράγματα και πανηγύρισε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη (50-68), στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Basketball Champions League.

Η Ένωση έδειξε από την αρχή της αναμέτρησης πως θα είναι το «»αφεντικό» του αγώνα, καθώς ήδη από την πρώτη περίοδο πήρε προβάδισμα 14-22, το οποίο όχι απλώς δεν έχασε, αλλά και επέκτεινε όσο ο χρόνος κυλούσε.

Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 21-33, σε ένα εκπληκτικό αμυντικό παιχνίδι από πλευράς «κιτρινόμαυρων», που άφησαν την αντίπαλό τους στους 7 πόντους ενεργητικό.

Η τρίτη περίοδος δεν περιλάμβανε κάτι διαφορετικό, με τον «δικέφαλο» να είναι μπροστά στο σκορ 37-53, έχοντας απλώς να διαχειριστεί το σημαντικό προβάδισμα που είχε οικοδομήσει. Έτσι κι έγινε, με τον ηλεκτρονικό πίνακα να γράφει το τελικό 50-68.

Η ΑΕΚ είχε για ακόμη ένα παιχνίδι ως κορυφαίο παίκτη της τον Χάουαρντ Σαντ-Ρόος, ο οποίος είχε 8 πόντους, 9 ασίστ, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και κανένα λάθος, ενώ εξαιρετική δουλειά στην άμυνα έκανε ο Μάρκους Σλότερ (11 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), ενώ ο Κιθ Λάνγκφορντ ανέβασε την απόδοσή του στην επανάληψη για να φτάσει στους 14 πόντους.

Όσο για το ντεμπούτο του Μάριο Τσάλμερς, αυτό αναβλήθηκε για ένα από τα επόμενα παιχνίδια.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 21-33, 37-53, 50-68