BBC: Στην Συρία έχουν σκοτωθεί 543 Ρώσοι στρατιωτικοί την περίοδο 2015-2024

Το BBC κατάφερε να ταυτοποιήσει τα ονόματα 543 Ρώσων στρατιωτικών και μαχητών της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια επιχειρήσεων στην Συρία από το 2015 έως το 2024.

Μεταξύ τους είναι δεκάδες στελέχη από τα πλέον επίλεκτα τμήματα: των ειδικών δυνάμεων για ειδικές επιχειρήσεις, των ειδικών δυνάμεων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), των δυνάμεων της υπηρεσίας στρατιωτικής κατασκοπείας και πιλότων της πολεμικής αεροπορίας.

Τα ονόματα όλων των Ρώσων στρατιωτικών που υπηρετούσαν σ’ αυτές τις μονάδες, γράφει η ρωσική υπηρεσία του BBC, ταυτοποιήθηκαν από ανοιχτές πηγές, δηλαδή από δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και από στοιχεία που προέρχονται από νεκροταφεία και μνημεία πεσόντων στρατιωτικών.

Ο θάνατος 346 μισθοφόρων της Wagner στην Συρία επιβεβαιώθηκε από ανοιχτές πηγές και έγγραφα εσωτερικής χρήσεως της Wagner που περιήλθαν από διαρροές σε χέρια δημοσιογράφων διαφόρων μέσων από το 2016 έως το 2022.

Οι πραγματικές απώλειες των Ρώσων στην Συρία ενδέχεται να είναι μεγαλύτερες, καθώς τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί ενδέχεται να μην είναι πλήρη. Επίσημα, η Ρωσία έχει αναγνωρίσει τον θάνατο 116 στρατιωτικών στην Συρία. Η τελευταία ανακοίνωση που έκανε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε σχέση με τις απώλειες στην Συρία ήταν το 2019.

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σέρρες: Πολύωρη μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες σε πυρκαγιά σε ξυλουργείο
17 Απριλίου, 2025
Κ. Δημογλίδου για βεγγαλικά: Έχουν γίνει πάνω από 12.000 έλεγχοι ήδη σε όλη την επικράτεια – Καλύτερη η εικόνα φέτος
17 Απριλίου, 2025
Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων 21χρονος, θύμα τροχαίου
17 Απριλίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους τις ημέρες του Πάσχα καλεί τους κατοίκους ο Δήμος
17 Απριλίου, 2025
Κατασχέθηκαν 60 κιλά εκρηκτικών υλών και 93 κιλά δυναμίτες σε Κάλυμνο και Κω
17 Απριλίου, 2025
Βολές κατά της κυβέρνησης για τον χάρτη του «Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού» από την αντιπολίτευση
17 Απριλίου, 2025
«Με τίτλο «15 μήνες αλλάΖΟΥΜΕ την ΑΘΗΝΑ», η έκδοση της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα…»…
17 Απριλίου, 2025
Απεργίες και καθυστερήσεις στο Γκάτγουικ και τα τρένα ενόψει Πάσχα
17 Απριλίου, 2025
Τουρκία για ελληνικό Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό: «Δεν έχει νομική ισχύ – Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο»
17 Απριλίου, 2025
Πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενόψει Πάσχα
17 Απριλίου, 2025