BERTOMEU OUT: Απόλυτη δικαίωση για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Ιστορική ημερομηνία η 19η Οκτωβρίου του 2021 για το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ιστορική και η συνέλευση των μετόχων της διοργάνωσης της Euroleague η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία του Τζόρντι Μπερτομέου.

Μόνο βλάκας δεν είναι

Για τον Τζόρντι Μπερτομέου ο καθένας μπορεί να πει πολλά. Μπορεί να του χρεώσει ακόμα περισσότερα. Ουδείς όμως μπορεί να πει ότι ο Μπερτομέου είναι… βλάκας. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague γνώριζε εδώ και αρκετό καιρό πως είναι στα… σχοινιά. Γνώριζε ότι είχε απωλέσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη των ομάδων. Ακόμα και εκείνων που μέχρι πρότινος προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να τον διατηρήσουν στη θέση τους.

Ο ίδιος όμως γνώριζε από πρώτο χέρι πως οι μέρες του ήταν μετρημένες. Και για τον λόγο αυτό αποφάσισε να λάμψει διά της απουσίας του από την ιστορική συνέλευση της Τρίτης (19/10). Μπορεί για 21 συναπτά έτη να έλαμπε στα ευρωπαϊκά μπασκετικά δρώμενα με την παρουσία του, με τις θέσεις του, με τα… οράματά του και με όσα υποσχέθηκε και δεν τήρησε, αυτή τη φορά όμως ήξερε ότι οι τίτλοι τέλους έχουν πέσει.

Οι ομάδες τον ανέβασαν οι ομάδες τον τελείωσαν

Η απόφαση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι οριστική και αμετάκλητη. Ο πάλαι ποτέ ισχυρός ανήρ της διοργάνωσης πακετάρει βαλίτσες και στο τέλος της σεζόν 2021-2022 θα ξεκινήσει για άλλες παραλίες. Τα κακώς κείμενα των τελευταίων ετών, η άθλια οικονομική κατάσταση της διοργάνωσης, οι υποσχέσεις του ιδίου που δεν τηρήθηκαν ποτέ προς τους συλλόγους υπήρξαν οι σημαντικότεροι λόγοι για να αποφασίσουν από κοινού να του ανακοινώσουν την… απόλυσή του από τα κοινά της διοργάνωσης. Άλλωστε οι ίδιες οι ομάδες τον έκαναν αυτό που είναι, οι ίδιες οι ομάδες έπρεπε να τον μαζέψουν. Και άργησαν.

Ο Γιαννακόπουλος έβλεπε μπροστά αλλά ήταν μόνος του

Ο μόνος που δεν άργησε ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. «Ο Τρελός του χωριού», «το μαύρο πρόβατο της διοργάνωσης», «το αποπαίδι της Euroleague». Όπως χαρακτηριστικά γραφόταν κάθε φορά που το άλλοτε αφεντικό του Παναθηναϊκού πάλευε με νύχια και με δόντια για το καλό της διοργάνωσης, για το καλό του ευρωπαϊκού μπάσκετ, για το καλό όλων των συλλόγων. Βλέπετε, όπως αποδεικνύεται και στην πράξη ο Γιαννακόπουλος έβλεπε πιο μακριά από όλους. Την είχε καταλάβει την κατάσταση και πάλευε να την αλλάξει. Να την ανατρέψει. Όμως η αλήθεια είναι πως στο πλάι του δεν είχε συμμάχους. Κανέναν. Κάποιες από τις ομάδες ήταν βολεμένες με τον Μπερτομέου και τα έργα του και κάποιες άλλες προφανώς δεν καταλάβαιναν ή δεν μπορούσαν.

Ο Παναθηναϊκός ήταν το… κακό παιδί

Ο Γιαννακόπουλος μπορεί να φαινόταν μόνος του, αλλά δεν ήταν. Είχε μαζί του όλους τους Παναθηναϊκούς. Όλους εκείνους οι οποίοι έβλεπαν σε κάθε αγώνα μπροστά στα μάτια τους να «σφαγιάζεται» η ομάδα τους γιατί έτσι γούσταρε ο… πολύς Τζόρντι. Πόσες και πόσες «σφαγές» δεν είδαν τα ματάκια μας με το έτσι θέλω, πόσες και πόσες βραδιές οι φίλοι του «τριφυλλιού» δεν εναντιώθηκαν απέναντι στη διοργάνωση και προσωπικά στον Μπερτομέου. Για όλα εκείνα τα βράδια των φίλων του Παναθηναϊκού που καταστράφηκαν από την εμμονή και την εμπάθεια του Μπερτομέου απέναντι στους «πράσινους». Για όλη του την αλαζονεία και για όλα όσα έκανε την περίοδο της παντοκρατορίας του, όλα εδώ… πληρώνονται.

Και για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Καμία Μακάμπι, κανένας Ολυμπιακός και κανένας Λεπενιώτης. Το σαθρό οικοδόμημα της Euroleague και του Μπερτομέου έπεσε από τον Παναθηναϊκό και τον Γιαννακόπουλο. Και αυτό είναι που κάποιους τους πονάει ακόμα περισσότερο και από την… πρώτη του Τζόρντι.

Και μη σας πειράζει το Instagram. Και από εκεί δουλίτσες γίνονται. Λεφτά βγαίνουν, δουλειές κλείνονται, γυναίκες βρίσκεις και τον Μπερτομέου ρίχνεις.

Το μέλλον στα χέρια τους

Πλέον, αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι ότι το Ευρωπαϊκό μπάσκετ αλλάζει σελίδα και έχει μπροστά του μια χρυσή ευκαιρία να αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι στα χέρια των ομάδων που καλούνται να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους και να γραφτούν στην ιστορία είτε με χρυσά είτε με μελανά γράμματα.

Προς το παρόν όλα είναι ανεπίσημα… Αλλά σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι οριστικές. Μέσα στη διάρκεια της σεζόν θα ανακοινωθούν και όλες οι επίσημες αποφάσεις, με αυτό που έχει αυτή τη στιγμή τεράστιο ενδιαφέρον να είναι η αντίδραση του Τζόρντι Μπερτομέου, αλλά και να μάθουμε τους αναλυτικούς λόγους της απόφασης… απόλυσης του άλλοτε κραταιού άντρα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Πηγή: sdna.gr