BioNTech: Τεράστια κέρδη από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Η BioNTech έκανε «χρυσές δουλειές» λόγω του κορονοϊού, καθώς όπως ανακοίνωσε ο συνιδρυτής της Ουγκούρ Σαχίν, υπετριπλασίασε τα κέρδη της, μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2022 και έφτασαν τα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ο Σαχίν σημείωσε πως η εταιρεία τιμολόγησε 750.000.000 δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ενώ μέχρι τα τέλη Απριλίου, υπέγραψε συμφωνίες για παραγγελίες 2,4 δισεκατομμυρίων δόσεων για όλο το χρόνο.

Μάλιστα, η εταιρεία εκτιμά πως τα έσοδα που θα αποκομίσει από τα εμβόλια, θα αγγίξουν τα 13 με 17 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα πάνε σε έρευνα και ανάπτυξη νέων θεραπευτικών προϊόντων.

«Κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου του ’22, εμβαθύναμε την κυριαρχία μας στα εμβόλια για τον κορονοϊό, και δημοσιοποιήσαμε ενθαρρυντικά στοιχεία για την γενετική θεραπεία συμπαγών καρκινικών όγκων», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση που έκανε ο Ουγκούρ Σαχίν.

Σημειώνεται, ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών Pfizer, BioNTech και Moderna, Άλμπερτ Μπουρλά, Ουγκούρ Σαχίν και Στέφαν Μπάνσελ αντίστοιχα, κέρδισαν από κοινού περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε αμοιβές στη διάρκεια της πανδημίας (διετία 2020-21), χάρη στην τεράστια επιστημονική και εμπορική επιτυχία των εμβολίων τους mRNA κατά του κορονοϊού.