Black Lives Matter: Ζευγάρι λευκών σημαδεύει με όπλα διαδηλωτές (video)

Διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter  εξακολουθούν να βρίσκονται στους δρόμους των ΗΠΑ ζητώντας κοινωνική δικαιοσύνη, τη στιγμή που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δυναμιτίζει το κλίμα διαρκώς με τις δηλώσεις του περί «τρομοκρατών» και καλώντας την Αστυνομία να «επιβάλει την τάξη» με κάθε τρόπο.

Σε αυτή τη διάρκεια του ενός και πλέον μήνα, έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου αρκετές δυνατές και συχνά αντιφατικές εικόνες, που απεικονίζουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο το κομβικό σημείο που βρίσκονται οι ΗΠΑ αλλά και τις – πιο ξεκάθαρες από ποτέ – δύο πραγματικότητες που εκτυλίσσονται παράλληλα και δίνουν τη μάχη της επιβίωσης: εκείνη που αντιτάσσεται στον βαθιά ριζωμένο ρατσισμό στην αμερικανική κοινωνία κι εκείνη που δεν ενοχλείται από αυτόν.

Μία τέτοια εικόνα είναι κι αυτή ενός ζευγαριού λευκών μεγαλοαστών οι οποίοι σημαδεύουν με όπλα διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter, που περνούν έξω από τον κήπο τους, στη διάρκεια πορείας. Το περιστατικό συνέβη στο Σεντ Λούις στο Μιζούρι, όταν τουλάχιστον 500 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους, ζητώντας την παραίτηση της δημάρχου.

Οι ίδιοι, δικηγόροι και οι δύο, μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφεραν πως πρόταξαν τα όπλα τους επειδή οι διαδηλωτές παραβίασαν την πύλη εισόδου της αυλής τους και φοβήθηκαν για τη ζωή τους, από το «αγριεμένο πλήθος».

Με πληροφορίες από Guardian, New York Times, CBC News