Cenergy Holdings: H Saipem αναθέτει τη σύμβαση για τον αγωγό FSRU Αλεξανδρούπολης στη Σωληνουργεία Κορίνθου

Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε πως η Saipem S.p.A ανέθεσε στη Σωληνουργεία Κορίνθου, τον τομέα σωλήνων χάλυβα, σύμβαση που αφορά την ανάπτυξη υποθαλάσσιου και χερσαίου αγωγού φυσικού αερίου από την Gastrade.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Η Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Αεριοποίησης (FSRU), θα συνδεθεί με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου της Ελλάδας με αγωγό μήκους 28 χλμ., μέσω του οποίου το αεριοποιημένο LNG θα προωθείται στις αγορές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της ευρύτερης περιφέρειας αλλά και με προοπτική να εφοδιάσει και την Ουκρανία.

Η ανάπτυξη του αγωγού διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια και ανεξαρτησία της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ν.Α. Ευρώπης και συμβάλλει αποφασιστικά στην ομαλή ενεργειακή μετάβαση και τον ενεργειακό πλουραλισμό της εξαιρετικά ευαίσθητης αυτής περιοχής.

Η πρόταση της Σωληνουργεία Κορίνθου αξιολογήθηκε ως η πλέον συμφέρουσα και αποτελείται από σωλήνες χάλυβα SAWL 28 χιλιομέτρων και διαμέτρου 30” (762 χιλ.) και περιλαμβάνει αντιδιαβρωτική επένδυση, καθώς και επένδυση τσιμέντου. Ολόκληρη η ποσότητα των σωλήνων, θα κατασκευαστεί και θα επενδυθεί εξωτερικά στο εργοστάσιο της Σωληνουργεία Κορίνθου στη Θίσβη Βοιωτίας. Οι παραδόσεις προγραμματίζονται να ξεκινήσουν μέσα στο 2023.

Η κατασκευή και λειτουργία του θα ενδυναμώσει τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου για την ευρύτερη περιφέρεια της Ν.Α. Ευρώπης και θα προσφέρει εναλλακτικές πηγές και οδούς προμήθειας φυσικού αερίου στην περιοχή, ενισχύοντας την ασφάλεια εφοδιασμού και την ενεργειακή αυτονομία, σε μια περίοδο υψηλών προκλήσεων.

-Ad-