Χ. Γιαννούλης στο newsique: Βουλή «πλυντήριο» για αδιαφανείς σχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη με επιχειρηματίες

Αποδεκτή, με ψήφους 156 υπέρ και 90 κατά, έγινε η τροπολογία της υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο, μετά από αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας που υπέβαλαν 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την τροπολογία, η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης ύψους 2.000 ευρώ, προβλέπεται ότι «αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα, επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμούς από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης».

Το newsique.gr ζήτησε το σχόλιο του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Με τη σημερινή υπερψήφιση της τροπολογίας-ντροπή που κατέθεσε η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με τον κύριο Αυγενάκη κρυπτόμενο, επιβεβαιώνεται η συνειδητή επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να καταστήσει τη Βουλή “πλυντήριο” για τις αδιαφανείς σχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη με συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους και επιχειρηματίες. Αυτός ο δρόμος οδηγεί σε πολλά και σημαντικά αδιέξοδα και για τη Δημοκρατία και για τον κοινοβουλευτισμό. Και όποιος παίζει με αυτά τα ζητήματα, είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί παγιδευμένος μέσα στα ίδια του τα “έργα”», ανέφερε ο κ. Γιαννούλης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κύκλωμα λαθρεμπόρων καπνού: Ο πόλεμος με τη Greek Mafia και τα συμβόλαια θανάτου – Ποιοι οι «εγκέφαλοι»
10 Μαρτίου, 2025
Λουξεμβούργο: Πέθανε από σπάνια ασθένεια ο πρίγκιπας Φρέντερικ – Ήταν μόλις 22 ετών
10 Μαρτίου, 2025
Σφαγή αμάχων στην Συρία από εκκαθαρίσεις του καθεστώτος Αλ Σαράα – Πάνω από 1.000 νεκροί σε 4 μέρες
10 Μαρτίου, 2025
Θανατηφόρο τροχαίο στη Βάρη: Νεκρός ένας 22χρονος – Χαροπαλεύει ακόμα ένας νεαρός
10 Μαρτίου, 2025
Λέρος: Κι άλλοι πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι – Σκάφος αποβίβασε 25 άτομα και διέφυγε προς τα τουρκικά παράλια
10 Μαρτίου, 2025
Γάζα: Η Χαμάς καταγγέλλει τον «απαράδεκτο εκβιασμό» του Ισραήλ, που σταματά να παρέχει ηλεκτρικό στον παλαιστινιακό θύλακα
10 Μαρτίου, 2025
Νιόπαντρο ζευγάρι τα θύματα του τροχαίου στον Βόλο – Φίλοι τους είδαν τη μοιραία σύγκρουση με το αγροτικό
10 Μαρτίου, 2025
Σαμαράς για Συρία: Ο αλ Σάρα δεν άλλαξε επειδή φόρεσε γραβάτα
9 Μαρτίου, 2025
Θάνατος Καλογήρου: «Όλα δείχνουν αρπαγή και εγκληματική ενέργεια»
9 Μαρτίου, 2025
Κίσσαμος: Νεκρή φώκια εντοπίστηκε στην παραλία Κόκκινο Μετόχι
9 Μαρτίου, 2025