Χαίρε Χρήστο, καλό σου ταξίδι…

Για κάποιον περίεργο λόγο συναντάς ανθρώπους στη ζωή σου, που σε βοηθούν άλλες φορές να απορρίψεις και άλλες φορές να χαράξεις δρόμους.

Μια τέτοια στιγμή ήταν και εκείνο το βράδυ στην Πάτμο. Που ο διάσημος Χρήστος Κυριάζης είχε επισκεφτεί το νησί μας και χωρίς δεύτερη σκέψη είχε ανεβεί στη σκηνή της τουριστικής μας εντόπιας ταβέρνας να μας χαρίσει τις επιτυχίες του.

Τραγούδησε κανονικό πρόγραμμα μαγαζιού, όχι μόνο το «έχω κλάψει». Για την ιστορία, πριν βγει ο δίσκος του «Μου θυμίζεις τη μάνα μου», που εμπεριέχει τραγούδια επιτυχίες όπως το ομώνυμο αλλά και τα «Έχω κλάψει», «Λιβανάκι», «Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια», «Δεν προσκύνησα ποτέ κανέναν», «Κάθε δειλινό».

Δεν τον ήθελαν οι εταιρείες. Τον θεωρούσαν πρόχειρο δίσκο, ατελή. Μόνο ένας διευθυντής της τότε Sony κατάλαβε την ψυχή των τραγουδιών που ακόμη και με φάλτσες νότες δεν έχαναν ούτε μια στιγμή την αμεσότητα τους.

Εκείνο το καλοκαίρι όλοι η Ελλάδα χόρεψε τις επιτυχίες του Χρήστου, μέλος του γκρουπ «πρόκες» αλλά και τραγουδοποιού του «Βράδυ Σαββάτου». Αν και πιτσιρικάς, θυμάμαι πως κάθε πρωί έγραφε στίχους τρώγοντας το πρωινό του στον Αρίωνα.

Μοιράζομαι μαζί σας μια φωτογραφία που μου υπέγραψε εκείνο το βράδυ.

Χαίρε Χρήστο, καλό σου ταξίδι.

H AΓAΠH EINAI MIA

ΕΝΑ TPAΓOYΔI ΠOY ΓPAΦTHKE ΣTHN ΠATMO