Χάλκη: Τι αποκάλυψε ο καπετάνιος που ήταν εκεί στην τουρκική πρόκληση

Το πώς βίωσε τη διπλή τουρκική πρόκληση στη Χάλκη κατά ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών, περιέγραψε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καπετάνιος ενός εκ των πλοίων που κλήθηκαν στην επιχείρηση.

«Είχαμε κάλεσμα από τον Λιμενικό Σταθμό της Χάλκης και κατ’ επέκταση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Υπήρχε η τούρκικη ακταιωρός που έκανε παρενόχληση στο άλλο πλοίο που προσπαθούσε να πάρει τον κόσμο. Ακουγαμε που φώναζε το ελληνικό πλοίο στην τούρκικη ακτοφυλακή να απομακρυνθεί, χωρίς αποτέλεσμα βέβαια. Έριχναν και λέιζερ για να τυφλώσουν τους Έλληνες. Όλο αυτό κράτησε 10-15 λεπτά» είπε ο Βασίλης Χειμωνέτος.

«Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια περιστατικά στο νησί της Χάλκης, υπήρχε ανησυχία. Το καλό είναι ότι δεν υπήρχαν θύματα, ως δήμος είχαμε προετοιμαστεί για να περιθάλψουμε τους ναυαγούς» είπε ο δήμαρχος του νησιού Ε. Φραγκάκης.

«Άλλη μία προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει χρησικτησίες στη ζώνη μεταξύ 26ου και 28ου ούτως ώστε να δηλώσει την παρουσία της με τον τρόπο που επέλεξε, που είναι ατυχής. Δηλώνει ότι καλό θα ήταν να προεκτείνουμε και τη ζώνη των 12 μιλίων στο Αιγαίο» είπε ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας – Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Μάζης