Χαλκίδα: Χειροπέδες στην Διευθύντρια και μία υπάλληλο, ελεύθεροι με όρους δύο συλληφθέντες – Βίντεο ντοκουμέντο

Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, η διευθύντρια και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν δύο υπάλληλοι και οι απολογίες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους συλληφθέντες.

Οι δύο γυναίκες, μαζί με τους υπόλοιπους πέντε κατηγορούμενους, οδηγήθηκαν σήμερα στις 10:30 το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας, προκειμένου να απολογηθούν και τελικά ανακοινώθηκε, η προφυλάκισή τους. Ειδικότερα, με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή, διατάχθηκε ο εγκλεισμός τους σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της χώρας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι κατηγορούμενες αρνούνται όλες τις κατηγορίες. Μάλιστα αναφορικά με τα ποσά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η διευθύντρια της ΔΟΥ υποστηρίζει ότι έχουν να κάνουν με έσοδα της ΔΟΥ ενώ λέει ότι ο επιχειρηματίας που κατήγγειλε εκβιασμό την παγίδευσε. Στους άλλους δύο υπαλλήλους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ ορίστηκε εγγύηση 10.000 ευρώ και η παρουσία τους δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Την ίδια ώρα, βίντεο ντοκουμέντο του EΡΤnews αποτυπώνεται η στιγμή που επιχειρηματίας που κατήγγειλε την δράση της οργάνωσης βγαίνει από την εφορία κρατώντας έναν λευκό φάκελο ο οποίος περιείχε όπως διαπιστώθηκε 10.000 ευρώ.

Όπως υποστήριξε, μιλώντας στους αστυνομικούς παρέδωσε τον φάκελο στην προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας αφού εκβιάστηκε από υπαλλήλους της εφορίας για βλάβη της επιχείρησής του.

Παράλληλα, σε φωτογραφίες φαίνεται η διεκπεραιώτρια να βγαίνει από το κτίριο της εφορίας κρατώντας έναν φάκελο. Όπως προκύπτει από την έρευνα, της τον παρέδωσε η προϊσταμένη και είχε χρήματα που έδωσε επιχειρηματίας.

Ενδεικτικοί και οι διάλογοι μεταξύ των μελών του κυκλώματος  που αποδεικνύουν τις μεθόδους και την πίεση που ασκούσαν στα υποψήφια θύματα.

ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Διευθύντρια ΔΟΥ: Τα έχει και τα 75, μια χαρά είναι τα 75. Τριάντα θα του πάρουμε.

Λογιστής: Τι να πω. Σου είπα να τηλεφωνήσεις και να… Δεν μπορώ να πάρω την δουλειά, χωρίς να έχω δει τον άνθρωπο.

Διευθύντρια ΔΟΥ: Μίλα αύριο και άσε να τον φοβίσουμε.

Συγκλονιστική είναι άλλη μία μαρτυρία θύματος του κυκλώματος η οποία όπως καταγγέλλει το 2023 έχασε τον σύζυγό της και περίμενε 10 μήνες για μια υπογραφή για ένα επίδομα.