Χαλκίδα: Πώς έφθασε η 39χρονη μητέρα δύο παιδιών στο έγκλημα

Η 39χρονη γυναίκα Σάββατο πρωί διένυσε μια απόσταση 20 χιλιομέτρων, έστησε καρτέρι στον 43χρονο φίλο του συζύγου της και τον τραυμάτισε θανάσιμα με τα δυο μαχαίρια που κρατούσε.

Η δράστιδα ισχυρίστηκε πως είχαν προηγούμενα. Αυτό τουλάχιστον είπε στους γονείς της λίγα λεπτά μετά τη σύλληψη της.

Τι λέει η 39χρονη στο MEGA

«Εγώ μετέφερα στους γονείς μου ότι με αυτόν τον άνθρωπο κάτι είχε συμβεί πάνω από 15 χρόνια πριν κι αυτό με είχε ταράξει χωρίς να αναφέρω λεπτομέρειες για το τι ήταν αυτό το περιστατικό».

Η πλευρά του θύματος διαψεύδει πως είχαν την οποιαδήποτε σχέση. Αποκαλύπτουν πως η ιστορία αρχίζει στα τέλη του 21 όταν ο 43χρονος συνοδευόμενος από την σύζυγο του πέρασαν το κατώφλι του δικηγόρου ζητώντας να γίνουν ασφαλιστικά μέτρα σε μια γυναίκα που τον παρενοχλούσε διαρκώς.

«Όταν ήρθε εδώ πανικόβλητος, και λέω πανικόβλητος γιατί του έστελνε μηνύματα αν δεν σε έχω εγώ δεν θα σε έχει καμία», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

«Δε ξέρω είχανε γίνει ασφαλιστικά; Σκεφτείτε ότι είναι από το ’21 είπε ο δικηγόρος του. Και έχουμε ’24. Εννοώ ότι αν ήταν μια ιστορία που θα είχε ακουστεί. Καταλάβατε; Κανείς δε ξέρει τίποτα. Και πιο κοντινοί του φίλοι του θανόντος δεν γνώριζαν κάτι. Έχουμε πέσει όλοι από τα σύννεφα και αυτό είναι το πιο σοκαριστικό για όλους. Και είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστούμε όλοι», ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας του χωριού.

Τα πράγματα περιπλέκονται δεδομένης και της φιλικής σχέσης που διατηρούσε ο 43χρονος Σάκης με τον σύζυγο αυτής της γυναίκας. Το θύμα μάλιστα είχε μιλήσει στον φίλο του για όλα όσα έκανε η σύντροφος του και έκτοτε για σχεδόν δύο χρόνια όλοι πίστευαν πως η υπόθεση είχε κλείσει.

«Φαίνεται ότι εμείς πιστεύαμε ότι είχαν τελειώσει όλα. Στο μυαλό της τίποτα δεν είχε τελειώσει», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

«Ήταν προμελετημένο έγκλημα»

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για προμελετημένο έγκλημα. Η δράστιδα γνώριζε τα πάντα για εκείνον. Από το που έμενε, που εργαζόταν, ποια ήταν τα ωράρια του μέχρι και τις πρωινές του συνήθειες, γι’ αυτό άλλωστε το φονικό έγινε λίγο πριν τις 8 το πρωί δευτερόλεπτα πριν ο 43χρονος επιβιβαστεί στο φορτηγάκι του για να πάει στη δουλειά.

Η 39χρονη οδηγήθηκε αμίλητη στον εισαγγελέα Χαλκίδας. Της ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Ό,τι έχω να πω θα τα πω στον ανακριτή επιμένει να λέει η δράστιδα μέχρι και σήμερα.

Η θεία του 43χρονου θύματος δήλωσε: «Είμαστε όλοι σε κεραυνό μας έχει πέσει κεραυνός στο κεφάλι μας. Οικονομικό με τίποτα, τίποτα οικονομικό, το λέω εγώ με το χέρι στη φωτιά που λένε».

Το θύμα είχε παντρευτεί με τη γυναίκα του πριν 2 χρόνια και αυτό το γεγονός φέρεται να ήταν εκείνο που ξεχείλισε το μένος της δράστιδας η οποία παρεμπιπτόντως είναι και μητέρα δυο παιδιών.

Και συμπλήρωσε η θεία του θύματος: «Με τον σύζυγο της γνωρίζονται από παιδιά. Αυτή είναι νύφη στο χωριό μας».

Είναι συγκλονιστικό ότι το απίστευτο αυτό φονικό στην καρδιά της Χαλκίδας έγινε μπροστά στα μάτια της συζύγου που έβλεπε από το μπαλκόνι της μια γυναίκα σε αμόκ να καταφέρνει δεκάδες πισώπλατες μαχαιριές στον άνδρα της που πήγαινε για δουλειά.

Το χρονικό της δολοφονίας

Στις 8 το πρωί του Σαββάτου, γυναίκα κάλεσε στο Κέντρο Επιχειρήσεων και δήλωσε πως έβλεπε από το μπαλκόνι του σπιτιού της μια άλλη γυναίκα να μαχαιρώνει τον σύζυγο της. Ζήτησε άμεσα βοήθεια.

Ο δικηγόρος της 39χρονης ζητά να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, με την 39χρονη να αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη.

«Πρέπει να σταματήσουμε να διασύρουμε την μνήμη του αδικοχαμένου Σάκη»

Ο Αθανάσιος Τάρτης, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος μίλησε στο Live News και τόνισε ότι τίποτα δεν είχε συμβεί στο παρελθόν μεταξύ του 43χρονου και της 39χρονης μητέρας δύο παιδιών.

«Λέγεται ότι κάτι είχε συμβεί στο παρελθόν μεταξύ του θύματος και της 39χρονης, το μόνο που υπάρχει είναι στο μυαλό της, τίποτα δεν είχε συμβεί στο παρελθόν. Πρέπει να σταματήσουμε να διασύρουμε την μνήμη του αδικοχαμένου Σάκη», τόνισε ο δικηγόρος.