Χαμός μεταξύ γιατρών στην Πάφο

Εκτός ελέγχου φαίνεται να βγαίνει η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Πάφου, αφού ο «σιωπηρός» καβγάς που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια μεταξύ του διευθυντή του νοσηλευτηρίου, Σπύρου Γεωργίου και του διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου, Ιωσήφ Μουτήρη, έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια της πόλης, με τους δύο υψηλόβαθμους γιατρούς του δημοσίου να ανταλλάζουν δημόσια τα πυρά τους, να καλούν την Αστυνομία και να ζητούν την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα.

Αφορμή αυτή τη φορά αποτέλεσε ανάρτηση του διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουτήρης ανέφερε στην ανάρτησή του: «Η συμμόρφωση μελών του προσωπικού στα προστατευτικά μέτρα ήταν σήμερα πολύ χαμηλή. Αναφέρω ως παράδειγμα ότι κανένα μέλος της γραμματείας, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου ιατρικού λειτουργού, δεν έφερε προστατευτική μάσκα εντός του νοσοκομείου. Επίσης δεν θερμομετρήθηκαν ούτε και χρησιμοποίησαν αντισηπτικό κατά την είσοδο τους στο νοσοκομείο, που έγινε από αφύλακτη είσοδο στον 2ο όροφο, αντί για την είσοδο των Πρώτων Βοηθειών. Προσωπικά, δεν βλέπω πια το λόγο να συνεχίσω να εργάζομαι σε ένα νοσοκομείο, όπου η ίδια η Διεύθυνσή του ενθαρρύνει με τις ενέργειες της την καταπάτηση κανονισμών, αντιμετωπίζοντας με τόση επιπολαιότητα την κατάσταση και μη συνειδητοποιώντας ότι το νοσοκομείο, με αυτές τις νοοτροπίες, είχε φθάσει στα μέσα Μαρτίου στα όρια της πλήρους κατάρρευση».

Αμέσως μετά την ανάρτηση του κ. Μουτήρη σε γραπτή δήλωση προχώρησε ο διευθυντής του νοσηλευτηρίου Σπύρος Γεωργίου, ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα, λέγοντας ότι ο διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής τον διαβάλλει συνεχώς τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, ο ίδιος έχει προχωρήσει τρεις φορές μέχρι τώρα σε καταγγελία στην Αστυνομία Πάφου, ενώ με σχετική επιστολή είχε ενημερώσει τόσο τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας όσο και το Υπουργείο Υγείας για την κατάσταση. Παράλληλα ο κ. Σπύρου αποκάλυψε ότι μέσω του δικηγόρου του είχε αποστείλει προειδοποιητική επιστολή, ενώ πρόσθεσε πως ο ίδιος διαπιστώνει ότι ο κ. Μουτήρης προσπαθεί να στρέψει το προσωπικό του νοσηλευτηρίου εναντίον του.

Τη νέα αντιπαράθεση μεταξύ των δύο γιατρών κλήθηκαν να σχολιάσουν χθες και οι Συντεχνίες, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΣΥΚΙ, Άδωνη Ελευθερίου –ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο της Πάφου– να παίρνει ξεκάθαρη θέση.

«Δεν θέλω να τοποθετηθώ αλλά δεν είναι ακριβώς πόλεμος μεταξύ γιατρών, είναι κάποιος γιατρός ο οποίος εδώ και χρόνια υποσκάπτει την υπόληψη του διευθυντή του νοσοκομείου».

Από πλευράς του ο πρόεδρος του Κλάδου των γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ, Αγαθοκλής Χριστοφίδης, τόνισε ότι «η κατάσταση αυτή πρέπει να λήξει και πρέπει κάποιος να παρέμβει για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα».

Η υπόθεση, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, βρίσκεται υπό διερεύνηση από την Αστυνομία της Πάφου, ενώ από πλευράς του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, δήλωσε ότι «αυτή η κατάσταση επικρατεί εδώ και χρόνια στο συγκεκριμένο νοσηλευτήριο».

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «θα γίνει και έρευνα από πλευράς δικής μας και θα αναμένουμε και την Αστυνομία να ολοκληρώσει τη δική της έρευνα».

Πηγή: philenews.com