Χαμός σε σχολείο με τα self test – Δεκάδες ψευδώς θετικά δείγματα

Ένα απίστευτο αλαλούμ προκλήθηκε με τα self test των μαθητών στα Ιωάννινα, πιθανόν και σε άλλες περιοχές καθώς δεκάδες από αυτά βγήκαν θετικά ή οριακά θετικά.

Όλα ξεκίνησαν από το πρωί, όταν μαθητές άρχισαν να κάνουν τα τεστ εν όψει της επιστροφής στα θρανία. Ωστόσο δεκάδες προκύπταν θετικά με αποτέλεσμα αφενός την αγωνία και αφετέρου την ταλαιπωρία.

Γονείς επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ αλλά και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και δεκάδες μαθητές κλήθηκαν να επαναλάβουν τον δειγματοληπτικό έλεγχο με rapid test τόσο στην κεντρική πλατεία όσο και στη μονάδα που λειτουργεί στο στρατόπεδο Βελισσαρίου.

Από το αποτέλεσμα του rapid test προέκυψε σχεδόν για όλες τις περιπτώσεις ότι το self είχε δώσει ψευδές αποτέλεσμα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι την Κυριακή μόνο στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων έγιναν 500 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και θετικά ήταν μόλις πέντε από τα τεστ που διενεργήθηκαν.

Τι έχει συμβεί με τα self test;
Προς το παρόν απάντηση δεν έχει δοθεί παρά μόνο γίνονται εικασίες για ενδεχόμενο πρόβλημα στην συγκεκριμένη παρτίδα. Πρόκειται πάντως για ένα σοβαρό θέμα το οποίο πρέπει να απασχολήσει όλες τις αρχές και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Πηγή: epiruspost.gr

-Ad-