Χαμός στη Θεσσαλονίκη – Ουρές για να κάνουν τεστ κορονοϊού – Δείτε πόσα βγήκαν θετικά

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (29.10.2020) εκατοντάδες πολίτες έκαναν ουρά στην παραλία της Θεσσαλονίκης για να υποβληθούν σε rapid test και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του voria.gr, σχεδόν το 10% των τεστ που έχουν γίνει μέχρι στιγμής έχει βγει θετικό!

Τα τεστ από τον ΕΟΔΥ, που γίνονται στην παραλία της Θεσσαλονίκης, θα συνεχιστούν έως τις 20:00 το βράδυ.

Το ποσοστό του 10% είναι εξαιρετικά υψηλό και οι αρμόδιοι θεωρούν ότι νωρίς ακόμη για να εκτιμηθεί η κατάσταση. Συνιστούν ψυχραιμία και υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν τα τεστ για να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς τα ποσοστά.

Ωστόσο, η εικόνα που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη μοιάζει με την εικόνα που παρουσίασαν οι Σέρρες όταν την πρώτη μέρα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσαν τεστ στην κεντρική πλατεία και το ποσοστό των θετικών έφτανε επίσης στο 10%. Λίγο μετά, η περιφερειακή ενότητα Σερρών μπήκε στο «κόκκινο».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό των θετικών τεστ που περίμεναν οι αρμόδιοι δεν ξεπερνούσε το 3% – 5%. Με το 10% τα απόλυτα νούμερα των κρουσμάτων θα ξεπεράσουν ακόμη και τις πιο δυσοίωνες προσβλέψεις.

Τα τεστ στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ξεκίνησαν στις 10:00. Οι εξετάσεις γίνονται σε κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ ειδικά εξοπλισμένες, που έχουν στηθεί μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η “ουρά” που σχηματίζουν όσοι προσέρχονται για να υποβληθούν σε τεστ – τηρώντας μεταξύ τους τις προβλεπόμενες αποστάσεις- φτάνει μέχρι το ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς».

Οι πολίτες που κάνουν το τεστ, δίνουν στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας ή τον ΑΜΚΑ τους και παίρνουν αριθμό προτεραιότητας προς εξέταση στα κινητά ιατρεία. Για την έκβαση των τεστ ενημερώνονται όλοι τηλεφωνικά ή με μήνυμα sms εντός δύο ωρών από τη διενέργεια του τεστ.

Με πληροφορίες και από voria.gr

-Ad-