Χαμός στο Twitter με το βίντεο της Μενδώνη που υπερασπίζεται το ήθος του Λιγνάδη

«Εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί όχι μόνον τις ικανότητες, αλλά και το ήθος του Δημήτρη Λιγνάδη», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού

Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος από τότε που η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη ξιφουλκούσε υπέρ του ήθους του τότε καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, αναφέρει το kosmodromio.gr

Η υπουργός Πολιτισμού που γνώρισε σύμφωνα με όσα είπε 3 μόλις ημέρες πριν την πρόσληψη του, τον Δ. Λιγνάδη, σύμφωνα με βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το kosmodromio.gr, καλούσε τον περασμένο Ιούνιο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρολιάκο να της απαντήσει εάν αμφισβητεί το ήθος του Δ. Λιγνάδη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκτός αν εσείς και ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί όχι μόνον τις ικανότητες, αλλά και το ήθος του Δημήτρη Λιγνάδη».

Υπενθυμίζεται ότι η Λ. Μενδώνη τοποθέτησε τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο, με απευθείας διορισμό καταργώντας τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για διαγωνισμούς σχετικά με την πλήρωση των θέσεων των Καλλιτεχνικών Διευθυντών, «για λόγους δημοσίου συμφέροντος». Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δ. Λιγνάδης στην παραίτησή του, σε συνέχεια αποκαλύψεων και καταγγελιών για κακοποιητικές πράξεις, επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.

Επιπλέον, ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Θεάτρου του υπουργείου Πολιτισμού και πρώην πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου την περίοδο που η κα Μενδώνη ήταν ΓΓ του υπουργείου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, δήλωσε ότι δεν είχε ανανεώσει επί προεδρίας του, την σύμβαση του Δ. Λιγνάδη ως καθηγητή στο Εθνικό, γιατί η συμπεριφορά του δεν ήταν η αρμόζουσα απέναντι στους σπουδαστές.

Μερικά από τα σχόλια στο twitter