Έβρος: «Δεχθήκαμε πυρά από Έλληνες» – Τι απαντά το ΓΕΕΘΑ

Μεγάλες τουρκικές εφημερίδες, όπως η «Sabah», η «Υeni Safak» και η «Hurriyet», ισχυρίζονται σε δημοσιεύματά τους που κυκλοφόρησαν πριν από λίγο πως τουρκικό σκάφος, ενώ έκανε περιπολία στον ποταμό Έβρο, δέχθηκε πυρά από πλευράς Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, τον ισχυρισμό πως πυρά εναντίον σκάφους των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της Τουρκίας ρίχτηκαν από την πλευρά της Ελλάδας στον Έβρο διατύπωσε η νομαρχία Αδριανούπολης, αναφέροντας πως τα πυρά σταμάτησαν όταν η τουρκική αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα, γράφει το Onalert.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νομαρχίας Αδριανούπολης, χθες το βράδυ κοντά στην περιοχή του χωριού Ραχμάντζα (Rahmanca) στον Έβρο, η αστυνομία των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας ενώ έκανε περιπολία στον ποταμό διέκρινε ένα πτώμα – που διαπιστώθηκε ότι ήταν μετανάστη- εγκλωβισμένο στις ρίζες ενός δέντρου.

Όπως πληροφορεί το ΚΥΠΕ, στην ανακοίνωση της νομαρχίας Αδριανούπολης προστίθεται ότι την ώρα που η αστυνομία των ειδικών δυνάμεων φωτογράφιζε το πτώμα, το σκάφος της δέχτηκε πυρά από την ελληνική πλευρά.

“Μια ομάδα 10-12 ατόμων από την πλευρά της Ελλάδας με στρατιωτική παραλλαγή, άνοιξε πυρ εναντίον του σκάφους της αστυνομίας ειδικών δυνάμεών μας, το υπεύθυνο προσωπικό μας αμέσως έλαβε θέση και αφού πυροβόλησε στον αέρα οι πυροβολισμοί σταμάτησαν”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο πηγές του ΓΕΕΘΑ διαψεύδουν πως υπήρξε περιστατικό με πυροβολισμούς στον Έβρο.

Υπενθυμίζεται πως πριν δύο ημέρες τουρκικά μέσα «ανακάλυψαν» μετακίνηση «6.000 μεταναστών» προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα, πληροφορία που διαψεύστηκε κατηγορηματικά και με τον πιο επίσημο τρόπο από την ελληνική πλευρά.

Πηγή: Με πληροφορίες από sigmalive

-Ad-