Χανιά: Ο 45χρονος που προκάλεσε το φονικό τροχαίο είχε καταδικαστεί για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του μπροστά στα παιδιά τους

Έναν μόλις χρόνο μετά τον γάμο του, ο 45χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στα Χανιά, είχε μηνυθεί από τη σύζυγό του, τον Αύγουστο του 2018 μετά από έναν καβγά που κατέληξε σε απειλές και ξύλο σε βάρος της, μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων παιδιών τους.

Μέσα στα μεσάνυχτα της 7ης Αυγούστου του 2018 και με ορατά τα σημάδια της κακοποίησης που είχε υποστεί, η εν διαστάσει πλέον σύζυγός του 45χρονου, είχε προστρέξει στο αστυνομικό τμήμα Χανίων για να τον μηνύσει.

«Μηνύω και ζητάω τη τιμωρία του συζύγου μου διότι την 07/08/2018 και ενώ βρισκόμασταν στο σπίτι μας, εκείνος γύρισε, εκτός ελέγχου και χωρίς κανένα λόγο, άρχισε να μου φωνάζει, να με βρίζει και να με απειλεί με τις εκφράσεις: “Θα σε σκοτώσω πατσαβούρα, θα σου ανοίξω το κεφάλι στα δύο”. Μου έλεγε πράγματα που δεν ευσταθούν και όταν είδε ότι εγώ δεν συμφωνώ μαζί του, άρχισε να με χτυπά. Με έπιασε από το λαιμό, με έσφιγγε και με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει. Με πέταξε κάτω και άρχισε να με χτυπά με τα χέρια και τα πόδια του σε όλο μου το σώμα. Είμαι σίγουρη ότι κάνει χρήση αλκοόλ και άλλων ουσιών. Είναι πολλές φορές που μ’ έχει χτυπήσει αλλά δεν του έκανα μήνυση γιατί τον λυπάμαι. Μπροστά στα περιστατικό ήταν και τα δύο παιδιά μου, η κόρη μου που αποκτήσαμε μαζί και η άλλη μου κόρη από τον πρώτο μου γάμο. Ήταν και μια φίλη μου που φιλοξενώ. Επιθυμώ την εξέτασή μου από ιατροδικαστή».

«Ήταν βίαιος εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος»
Τον περασμένο Οκτώβριο, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων έκρινε ένοχο τον 45χρονο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή και του επέβαλε, συνολική ποινή φυλάκισης 13 μηνών με αναστολή. Μάλιστα, στην απόφαση αναφέρεται πως στην πορεία της έγγαμης συμβίωσής τους, οι σχέσεις του ζευγαριού επιδεινώθηκαν, κυρίως με υπαιτιότητα του 45χρονου, ο οποίος εκδήλωνε επιθετική και βίαιη συμπεριφορά απέναντι στη σύζυγό του εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος.

Ο 45χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως ουδέποτε υπήρξε βίαιος και πως σκοπός της συζύγου του ήταν να τον εξαναγκάσει να εγκαταλείψει το σπίτι τους και να τον αποξενώσει από το παιδί τους. Για το λόγο αυτό άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραμπ: «Βρίσκομαι σε σοβαρές συζητήσεις με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μερτς: «Σημαντική νίκη για το ΕΛΚ και την Ευρώπη»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία: Οι επιλογές του Μερτς – Οι συσχετισμοί και οι διαπραγματεύσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού – «Ο Γεράσιμος ακόμη ανασαίνει αλλά όπως ήταν δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πλημμεληματική δίωξη σε έξι πρόσωπα για τον θάνατο 2,5 ετών κοριτσιού στον «Άγιο Στυλιανό» Θεσσαλονίκης
24 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
24 Φεβρουαρίου, 2025
Διπλωματικές ζυμώσεις στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Με δικό τους ψήφισμα για την Ουκρανία οι ΗΠΑ – Η Γαλλία αναμένεται να προτείνει τροπoποιήσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Φάμελλος: Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να λειτουργεί ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης – Η ευθύνη για την σύγκρουση των τρένων από το 2019 και μετά
24 Φεβρουαρίου, 2025
Μενίδι: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο – Επί τόπου τα ΤΕΕΜ
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η τραγουδίστρια Ρομπέρτα Φλακ – Γνωστή για το “Killing Me Softly With His Song”
24 Φεβρουαρίου, 2025