Χάος στη Μέση Ανατολή: Κλιμακώνεται η ένταση

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή καθώς συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης. Σειρήνες συναγερμού ήχησαν το βράδυ της Τρίτης (11/05) στην περιοχή του Τελ Αβίβ και στο κεντρικό Ισραήλ, ενώ ακούγονταν εκρήξεις, όπως αναφέρουν μάρτυρες στο Reuters.

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από τα πλήγματα που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Τελ Αβίβ, όπως ανακοίνωσε η Ισραηλινή Αστυνομία.

Η ισραηλινή μητρόπολη έγινε στόχος βροχής ρουκετών, στην… απάντηση του βομβαρδισμού, νωρίτερα, ενός πολυώροφου κτιρίου, στη Γάζα, όπου στεγάζονταν μεταξύ άλλων και τα γραφεία στελεχών της και το οποίο κατέρρευσε.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες συναγερμού στο Τελ Αβίβ, τα προάστιά του και τις γειτονικές πόλεις.

Η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ προειδοποίησε ότι θα εκτοξεύσει ρουκέτες εναντίον του Τελ Αβίβ στις 21:00 απόψε, σε αντίποινα για την κατάρρευση ενός 13όροφου κτιρίου στη Γάζα, λίγο νωρίτερα σήμερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Σε απάντηση για τη στοχοθέτηση πολυκατοικιών και πολιτών, το ραντεβού σας με τις ρουκέτες της αντίστασης στους ουρανούς του Τελ Αβίβ είναι στις 9» το βράδυ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Άμπου Χάμζα, ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε ότι εκτόξευσε 130 ρουκέτες εναντίον του Τελ Αβίβ. Ο Ισραηλινός Στρατός έκανε λόγο πως περισσότερες από 500 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από το βράδυ της Δευτέρας προς το ισραηλινό έδαφος, από διάφορες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

Μάλιστα, δημοσίευσε βίντεο με πυραύλους που έχουν πλήξει σημεία στο Τελ Αβίβ.

Δημοσίευσε επίσης φωτογραφία με ένα λεωφορείο να έχει τυλιχτεί στις φλόγες μετά από ρουκέτα που έπεσε πάνω του. «Μια από τις 100 ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα προς το Τελ Αβίβ και το Κεντρικό Ισραήλ εξερράγη πάνω σε ένα αστικό λεωφορείο» γράφει σε ανάρτηση στο Twitter.

Φωτογραφία: Twitter – @IDF

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν θα ηττηθεί ποτέ
13 Φεβρουαρίου, 2025
Η πρώτη αντίδραση του Κωνσταντίνου Αργυρού μετά την παράσυρση της Αλεξάνδρας Νίκα στο Κολωνάκι
13 Φεβρουαρίου, 2025
Βορίδης: Ο Ανδρουλάκης δεν έχει κερδίσει ούτε μισή μονάδα από την Συριζοποίησή του
13 Φεβρουαρίου, 2025
Πρεσβεία Ιταλίας: Ημέρα Ιταλικού Design – Design, φιλοξενία και ποιότητα ζωής
13 Φεβρουαρίου, 2025
Γυναικοκτονία στις Σέρρες: «Ελάτε εδώ, σκότωσα τη γυναίκα μου» – Νεκρός ο δράστης
13 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Τιμούμε τον Kuciak και την Kušnírová – Δεν ξεχνάμε τον Καραϊβάζ 
13 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία στην Πιερία: «Ανακύπτουν σοβαρά θέματα για την αστυνομική αντιμετώπιση της υπόθεσης»
13 Φεβρουαρίου, 2025
Πέντε Urban καλλιτέχνες μετατρέπουν το Moxy Athens City σε Ζωντανό Έργο Τέχνης
13 Φεβρουαρίου, 2025
ΗΠΑ: Η ομάδα Μασκ απολύει μαζικά δημοσίους υπαλλήλους
13 Φεβρουαρίου, 2025
BBC για Σαντορίνη: Δεν υπάρχουν ακυρώσεις από τους τουρίστες μέχρι στιγμής
13 Φεβρουαρίου, 2025