Χάος στην Αλβανία μετά τη δολοφονία 25χρονου από αστυνομικούς

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Αλβανία μετά την δολοφονία ενός 25χρονου που δέχθηκε αστυνομικά πυρά το βράδυ της Τρίτης (8/12).

Σήμερα Τετάρτη (9/12), εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του υπουργείο Εσωτερικών στα Τίρανα για να διαμαρτυρηθούν. Το συγκεντρωμένο πλήθος επιχείρησε μάλιστα να εισβάλλει και στο κτήριο του υπουργείου ωστόσο αστυνομικές δυνάμεις τους απέτρεψαν κάνοντας χρήση χημικών.

Η ένταση συνεχίστηκε καθώς ακολούθησε πετροπόλεμος με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο κτήριο ενώ οι συγκεντρωμένοι έβαλαν φωτιά και έκαψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από το υπουργείο. Σύμφωνα με τις αλβανικές Αρχές από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 8 άτομα.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη το βράδυ όταν ένας 25χρονος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στην περιοχή Laprakë των Τιράνων. Όπως αναφέρει η αστυνομία ο νεαρός άνδρας έκανε «ύποπτες κινήσεις» και τράπηκε σε φυγή όταν του είπαν να σταματήσει, ενώ σύμφωνα με τις αρχές οπλοφορούσε.

Όπως υποστηρίζει η αστυνομία, το θύμα φέρεται να «έτρεξε, κρατώντας ένα σκληρό αντικείμενο που έμοιαζε με όπλο προς τον αστυνομικό», ενώ «μετά την επιθεώρηση της σκηνής και της γύρω περιοχής, βρέθηκε στο σημείο ένα πυροβόλο όπλο που υποπτεύεται ότι ανήκε στον 25χρονο».

Ο 25χρονος άνδρας δολοφονήθηκε καθώς ο αστυνομικός δεν μπόρεσε να τον προφτάσει και πυροβόλησε προς το μέρος του. Μετά τον θάνατο του νεαρού ο αξιωματικός συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία πέρα από τα απαραίτητα όρια αυτοάμυνας. Μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών στην Αλβανία έχει εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

Πηγή: oranews.tv

-Ad-