Τραγωδία δίχως τέλος: 5 νεκροί στην Εύβοια – Γιατί δεν λειτούργησε το 112 (pics)

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή, οι νεκροί έχουν ανέλθει σε πέντε, ενώ δύο συνάνθρωποί μας αγνοούνται από τις πλημμύρες.

Για πέντε νεκρούς και δύο αγνοούμενους έκανε λόγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά από σύσκεψη που είχε στην Εύβοια που επλήγη από την κακοκαιρία.

«Ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή, το είχαμε υπολογίσει με λιγότερα δεδομένα, σε κάθε περίπτωση ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη, έχουμε 5 νεκρούς τρεις πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να φύγουν. Είχαμε ετοιμάσει το 112. Κριτική ασκούν όσοι δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν το 112… Είναι επιχειρησιακό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια» σημείωσε.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η καταστροφή οφείλεται στην υπερχείλιση των χειμάρρων Μασσαπίθου στα Ψαχνά, του ρέματος των Πολιτικών και του Λίλα στο Λευκαντί που μετέτρεψαν την περιοχή σε λίμνη βυθίζοντας τα πάντα στο νερό. Σύμφωνα με το egnomi.gr, υπερχείλισε ο ποταμός Λήλας και το νερό πέρασε πάνω από την γέφυρα του Αφρατίου. Περίπου 3.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει, σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων.

Μεταφέρουν μωρά με σκαπτικά μηχανήματα

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες που κατέγραψε λίγη ώρα πριν το συνεργείο του Star Κ.Ε. οι διασώστες μεταφέρουν πολίτες ανάμεσά τους και μωρά με σκαπτικά μηχανήματα.

Περισσότερα σε λίγο…

-Ad-