Σύσκεψη στο Δημαρχείο του Κρανιδίου παρουσία του Υφυπουργού πολιτικής προστασίας Νίκου Χαρδαλιά , Τρίτη 21 Απριλίου 2020. Η υγειονομική βόμβα στο Κρανίδι για την οποία πολλοί προειδοποιούσαν, τελικά έσκασε σήμερα μετά τις δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν στην δομή φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών στο Πόρτο Χέλι του Δήμου Ερμιονίδας στην Αργολίδα. Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά εντοπίσθηκαν 150 θετικά κρούσματα ανάμεσα στους 470 αιτούντες άσυλο που διαμένουν στη δομή. Στο Κρανίδι έχουν μεταβεί σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σχινοχωρίτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιωάννης Μαντζούνης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Κωνσταντίνος Κατσαρός, όπου θα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Ερμιονίδος και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για τον συντονισμό και την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Χαρδαλιάς από Κρανίδι: Ελήφθησαν δείγματα από 177 δυνητικές επαφές των κρουσμάτων

Δείγματα από 177 άτομα που αφορούν σε δυνητικές επαφές των ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό στη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στο Κρανίδι ελήφθησαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπως ανακοίνωσε μετά από σύσκεψη που έγινε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Χαρδαλιάς «η υγειονομική περίθαλψη στην περιοχή έχει εξασφαλιστεί καθώς και η τροφοδοσία της δομής».

Πρόσθεσε δε ότι τα μέτρα εφαρμόζονται στο ακέραιο και κάλεσε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να μείνουν στο σπίτι.