Χαρδαλιάς: Ειδικοί χώροι καραντίνας ανά περιφέρεια και ανά νησί

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι τη Δευτέρα θα γίνουν οι ανακοινώσεις που αφορούν τα δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Αναφορικά με τις πτήσεις και τον έλεγχο των εισερχόμενων, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η διαδικασία της 14ήμερης καραντίνας συνεχίζεται κανονικά μέχρι και την 21η Μαΐου.

Όπως είπε, από τις 13 Μάιου μόνο ένα τεστ ταξιδιώτη από το εξωτερικό ήταν θετικό σε 21 πτήσεις και συνολικά 2236 επιβάτες.

Ακόμη ο κ Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στο άνοιγμα και στις προδιαγραφές λειτουργίας των κέντρων για άτομα με ειδικές ανάγκες, των κατασκηνώσεων, των χώρων απασχόλησης.

«Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα είναι ενδελεχείς για τους τουρίστες που θα φτάνουν στη χώρα από εισερχόμενες πτήσεις του εξωτερικού» ενώ σε 21 πτήσεις με 2.236 επιβαίνοντες, μόλις ένα τεστ βγήκε θετικό, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ενημέρωσε πως πλέον θα υπάρχει συνεργαζόμενος γιατρός με κάθε κατάλυμα ενώ θα υπάρξει η δημιουργία ειδικών χώρων καραντίνας ανά περιφέρεια και ανά νησί με στόχο να ενισχυθούν οι δομές υγείας με το άνοιγμα της τουριστικής κίνησης.