Χαρδαλιάς: Μόνο έτσι η είσοδος στη χώρα

Αρνητικό τεστ Covid-19 θα πρέπει να επιδεικνύουν από την ερχόμενη Δευτέρα (9/11) όσοι ταξιδεύουν από το εξωτερικό στην Ελλάδα. Το μέτρο θα ισχύει παντού, από αεροδρόμια έως λιμάνια και τα χερσαία σύνορα της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς όσοι εισέρχονται στη χώρα μέσω αεροδρομίων θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ Covid έως και 48 ώρες, ενώ όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα μέσω των χερσαίων συνόρων, θα πρέπει να εμφανίζουν αρνητικό τεστ Covid έως και 72 ώρες.

Πρόκειται για μέτρο ανάλογο με εκείνο που είχε λάβει η κυβέρνηση αμέσως μετά την άρση του πρώτου lockdown, ώστε να ανοίξει με ασφάλεια ο τουρισμός.

Το μέτρο ισχύει για όλους, δίχως εξαιρέσεις, ενώ οι έλεγχοι θα είναι σχολαστικοί σε όλα τα σημεία εισόδου της χώρας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι σε αγορά της Μυλούζης – Μακρόν: «Τρομοκρατική ενέργεια χωρίς αμφιβολία»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί: Σε ύφεση η ακολουθία – Κλειστά σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ανάφη και Ίο αποφάσισαν οι Επιτροπές
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22-9: «Βούλιαξε» τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό και χρίστηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών
22 Φεβρουαρίου, 2025
«Πρεμιέρα» για τη συγκοινωνιακή αστυνομία με περισσότερους από 150 ελέγχους και τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025