Χαρδαλιάς: Ούτε κάλαντα, ούτε κυκλοφορία μετά τις 10 το βράδυ!

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτραπούν τα κάλαντα στα παιδιά στη διάρκεια των γιορτών, ενώ εξήγησε το πλαίσιο των μέτρων που θα ισχύουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Στο γεγονός ότι άπαντες πρέπει να πειθαρχήσουν και να γιορτάσουν με περιορισμούς τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, στάθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. «Είναι απαραίτητο να είμαστε προσεκτικοί, για να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα έξαρση του κορονοϊού μετά τις γιορτές», είπε χαρακτηριστικά.

«Όπως γιορτάσαμε διαφορετικά το Πάσχα, έτσι διαφορετικά θα είναι και τα φετινά Χριστούγεννα», πρόσθεσε και εξήγησε: «Δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν, δεν θα γιορτάσουμε σε μεγάλες παρέες. Το ιδανικό είναι γύρω από το γιορτινό τραπέζι να είναι μόνο η οικογένειά μας ή ακόμα μια οικογένεια το πολύ μέχρι εννέα άτομα. Καλό είναι να είναι οι ίδιες οικογένειες τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, για να διατηρήσουμε περιορισμένο τον κύκλο μας».

Ο κ. Χαρδαλιάς σχετικά με τα μέτρα ανέφερε πως δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση και διαφοροποίηση. Όπως ανέφερε η μοναδική αλλαγή θα είναι οι περισσότεροι και πιο αυστηροί έλεγχοι, ειδικότερα κατά τις ώρες που ισχύουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 22:00 ως τις 05:00 και δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Η μοναδική εξαίρεση θα είναι στο εύρος των ελέγχων που θα γίνονται σε όλη τη χώρα. Η ΕΛ.ΑΣ. και οι μηχανισμοί ελέγχου θα είναι παντού. Ειδικότερα τις ώρες της απαγόρευσης», ανέφερε.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε: «Τα παιδιά φέτος δεν θα πουν τα κάλαντα, αυτά τα Χριστούγεννα τα πάντα είναι διαφορετικά. Εξάλλου, δεν προβλέπεται τέτοια κατ’ εξαίρεση μετακίνηση».

-Ad-