Χαρδαλιάς: Τα μέτρα ισχύουν ως τις 27 Απριλίου

«Ζήσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα, ένα Πάσχα που θα το θυμόμαστε για χρόνια», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Διαμήνυσε πως δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης και οι απαγορεύσεις θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 27 Απριλίου.

«Κάναμε ένα βήμα μπροστά. Τηρήθηκαν τα μέτρα από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Ζήσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα. Δεν μπορεί παρά να αισθάνεται περήφανος κάποιος για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι το θετικό διεθνές παράδειγμα. Θα θυμόμαστε το Πάσχα ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα συλλογικής υπευθυνότητας», είπε και συνέχισε:

«Ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει, δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους, τα μέτρα είναι ακόμη σε ισχύ. Ξέρουμε ότι υπάρχει ανυπομονησία, αλλά η άρση των μέτρων θα γίνει βήμα -βήμα. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο για την σταδιακή άρση».

«Υπομονή ώστε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη οριστικά, τίποτα δεν έχει κριθεί, χρειάζεται εγρήγορση και επιφυλακή. Έχουμε διανύσει σημαντικό μέρος της διαδρομής. Ας συνεχίσουμε να δείχνουμε την ίδια αποφασιστικότητα και πειθαρχία», συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε σχετικά με μέτρα στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης, δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις τις καθημερινές από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.